Στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο στην Αθήνα μεταφέρεται το κοριτσάκι ηλικίας 3.5 ετών, που υπέστη ανακοπή καρδιάς στη Θεσσαλονίκη.

Το κοριτσάκι βρισκόταν σε καταστολή στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης και σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης, είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Ως εκ τούτου, οι θεράποντες ιατροί στο Ιπποκράτειο ήρθαν άμεσα σε επικοινωνία με τους συναδέλφους τους στο Ωνάσειο για τη μεταφορά του κοριτσιού στην Αθήνα.

Αρχικά, περίμεναν να σταθεροποιηθεί η κατάσταση της υγείας της, προκειμένου να μπορέσει να ταξιδέψει και τελικά το απόγευμα του Σαββάτου (30/02) το ασθενοφόρο ξεκίνησε από το Ιπποκράτειο με προορισμό το αεροδρόμιο «Μακεδονία», συνοδεία τεσσάρων αστυνομικών της ομάδας «ΔΙΑΣ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι από την πρώτη στιγμή, που ενημερώθηκε το βράδυ της Παρασκευής (29/03) το ΕΚΑΒ για το σοβαρό περιστατικό,  κινητοποιήθηκαν δύο ασθενοφόρα και μια κινητή μονάδα για να μεταφέρουν άμεσα το παιδί στο νοσοκομείο.

Σε ανάρτησή τους, γιατροί του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης σημειώνουν μεταξύ άλλων πως, για τη διάσωση του παιδιού, σχηματίσθηκε «μια άρρηκτη αλυσίδα επιβίωσης, που ξεκίνησε από τους τηλεφωνητές, τον ιατρό Συντονιστικού Κέντρου, τους ασυρματιστές-διαβιβαστές και ολοκληρώθηκε από την Ομάδα Αναζωογόνησης στο πεδίο, δουλεύοντας όλοι με ακρίβεια και επαγγελματισμό».

Η ανάρτηση των γιατρών: