Τα υψηλά για την εποχή επίπεδα θερμοκρασιών που κατάγραφονται στη χώρα μας σχολίασε ο φυσικός, Χρήστος Ζερεφός, μιλώντας στο OPEN, ο οποίος δήλωσε ότι πρέπει να ετοιμαστούμε για τα ακραία καιρικά φαινόμενα.

«Οδεύουμε σε μία περίοδο υπερθέρμανσης η οποία έχει οδηγήσει σε αποσταθεροποίηση του κλίματος», σημείωσε αρχικά ο κ Ζερεφός.

Καιρός: Υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες

«Ο Μάρτιος ήταν ένας μήνας, ο οποίος είχε θερμοκρασίες πάνω από τις κανονικές τιμές σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Σε κάποιες ήταν ο πιο θερμός τουλάχιστον των 15, 20 ετών», ανέφερε από την πλευρά του ο Κώστας Λαγουβάρδος, διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

«Αυτό που μας ανησυχεί περισσότερο είναι οι μέσοι όροι. Βλέπουμε ότι για πολλούς μήνες, ουσιαστικά από τον Ιούλιο πέρσι μέχρι και τον Μάρτιο η θερμοκρασία στη χώρα μας συνεχώς είναι αρκετά πάνω από τα κανονικά», πρόσθεσε ο ίδιος.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και ο Απρίλιος θα μπει με τον υδράργυρο να φτάνει ακόμη και τους 30 βαθμούς κελσίου δημιουργώντας ένα κοκτέιλ αποπνικτικής ατμόσφαιρας λόγω και της αφρικανικής σκόνης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d07amzyi00mp)


Ισχυρή θερμή εισβολή ανεβάζει τη θερμοκρασία

«Την 1η και την 2η Απριλίου θα έχουμε μια ισχυρή θερμή εισβολή η οποία θα ανεβάσει πολύ την θερμοκρασία. Θα έχουμε αποκλείσεις 8 βαθμών, ίσως και παραπάνω σε κάποιες περιοχές, ως προς τις κανονικές τιμές. Μιλάμε για μια ακραία συμπεριφορά», πρόσθεσε ο κύριος Λαγουβάρδος.

 «Ο χειμώνας έχει συρρικνωθεί, είναι πιο ήπιος δεν έχει βροχές δεν έχει χιόνια, όλα αυτά οδηγούν σε καταστάσεις αφύπνισης και πρέπει να είμαστε έτοιμοι κι εμείς και οι διοικούντες, η πολιτεία για να αντιμετωπίσουμε ακραία φαινόμενα», σημείωσε τέλος ο κ. Ζερεφός.