Υπόθεση που πρόκειται να ταράξει για τα καλά όλα τα στρώματα της ελληνικής κοινωνίας ερευνά το Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., καθώς διαπιστώνεται πως υψηλόβαθμη ψυχολόγος της ΕΛ.ΑΣ. συμπράττει με δικηγόρους με σκοπό την παροχή ψευδών γνωματεύσεων, οι οποίες υποδηλώνουν δήθεν σεξουαλική κακοποίηση παιδιών -συνήθως- από τους πατεράδες τους. Σύμφωνα με το newsbomb.gr, υπάρχουν ακόμη και τηλεφωνικές συνομιλίες μεταξύ της ψυχολόγου, των δικηγόρων και των εντολέων τους, όπου αποτυπώνεται ακόμη και το «μαγείρεμα» των εν λόγω γνωματεύσεων!

Πρόκειται για εξαιρετικά σοβαρή υπόθεση που ταρακουνά συθέμελα τη δημόσια συζήτηση αναφορικά με την επίλυση ενδοοικογενειακών ζητημάτων. Καθίσταται σαφές πως αν τα στοιχεία που έχει συλλέξει το Εσωτερικών Υποθέσεων επιβεβαιωθούν, μία σειρά από γονείς θα έχουν διασυρθεί στο πλαίσιο της διαμάχης μεταξύ συζύγων και θα έχουν στοχοποιηθεί ως βιαστές των ίδιων των παιδιών τους. Δεν είναι διόλου τυχαίο πως τους τελευταίους μήνες μία ομάδα πατεράδων, που έχουν κατηγορηθεί για τέτοιου είδους αδικήματα και σε αρκετές περιπτώσεις έχουν αθωωθεί, έχουν συνασπιστεί με σκοπό να διεκδικήσουν τη δικαστική δικαίωσή τους εις βάρος των συκοφαντών τους.

Διαβάστε ακόμα: ΕΛ.ΑΣ.: Ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση των 33 νέων διαπραγματευτών – Υπό την καθοδήγηση ψυχίατρου και ψυχολόγων

Δεν φαίνεται να δρα μόνη της

Βεβαίως, η εν λόγω ψυχολόγος δεν φαίνεται να δρα μόνη της. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το οποίο επικαλείται στοιχεία της έρευνας των Αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ., μια σειρά δικηγόρων φαίνεται να προσεγγίζει τη συγκεκριμένη γυναίκα, καθώς μοιάζουν να γνωρίζουν πως θα συνεργαστούν μαζί της προκειμένου να καταγραφούν κατά... παραγγελία όσα βολεύουν τους εντολείς τους, ώστε να κερδίσουν σε μία δικαστική διαμάχη ή σε κάποια εκδίκαση ασφαλιστικών μέτρων! Η ιστοσελίδα παρουσιάζει στιχομυθίες όπου δικηγόρος φέρεται να υπαγορεύει το τι θα πρέπει να περιλαμβάνει η γνωμάτευση κι έπειτα να συζητούν για τις ημερομηνίες που θα πρέπει να αναγράφει το έγγραφο, ώστε να εξυπηρετηθεί ο σκοπός του εντολέα του δικηγόρου.

Παράλληλα, σημειώνεται πως η δικογραφία που έχει σχηματιστεί μετρά πάνω από 2.000 σελίδες (!), με τις αρμόδιες αρχές να σημειώνουν, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, πως η δράση της εν λόγω ψυχολόγου εκτείνεται τουλάχιστον από το 2013. Στο ίδιο δημοσίευμα, επίσης, γίνεται αναφορά σε νομίμως υποκλαπείσες τηλεφωνικές επικοινωνίες, όπου η αξιωματικός ψυχολόγος φέρεται να έχει διασυνδέσεις και με δικαστικούς λειτουργούς, οι οποίοι φέρεται να την ενημέρωναν για τέτοιες υποθέσεις.

Σημειώνεται, πάντως, πως κατά τις περιπτώσεις όπου οι κατηγορούμενοι γονείς έχουν αθωωθεί, σε κάποιες από τις δικαστικές αποφάσεις γίνεται ειδική αναφορά στις πρακτικές της εν λόγω ψυχολόγου κατά την εξέταση των παιδιών. Σε κάποιες περιπτώσεις, αυτές έχουν χαρακτηριστεί «αντιδεοντολογικές» και «αντιεπιστημονικές».

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime.