Βαρύτατες ποινές επιβλήθηκαν για την υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό. Το δικαστήριο επέβαλε ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον 41 χρόνια στον Ηλία Μίχο για την σεξουαλική κακοποίηση και εκμετάλλευση της 12χρονης.

Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με την απόφαση, στον 55χρονο επιχειρηματία επιβάλλεται ισόβια για τον βιασμό του παιδιού και επιπλέον συνολικές ποινές 41 ετών, πριν τη συγχώνευση, για την κατάχρηση ανηλίκου 14 έτη, για τη μαστροπεία και την πορνογραφία από 12 έτη. Παράλληλα επέβαλε ποινή 3 χρόνων για τα πλημμελήματα της παράβασης του νόμου περί όπλων.

Στη μητέρα το δικαστήριο επέβαλε ποινή φυλάκισης 20 μηνών για την πλημμεληματική κατηγορία με την οποία ήταν αντιμέτωπη και πρόκειται να αποφυλακιστεί σε λίγες ώρες.

Στον «Μιχάλη» το δικαστήριο επέβαλε ποινή 12 ετών κάθειρξη για κάθε πράξη (μαστροπεί και πορνογραφία). Οι ποινές για τους αποκαλούμενους πελάτες και όσους έχουν καταδικαστεί για παιδική πορνογραφια είναι από 13 μήνες έως επτά έτη.

Η διαδικασία συνεχίζεται για τη συγχώνευση ποινών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d08rhuuwr6b5)

Κολωνός: Κανένα ελαφρυντικό δεν αναγνωρίστηκε στον Ηλία Μίχο

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα, το δικαστήριο ομόφωνα απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών στον Ηλία Μίχο, τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης της 12χρονης από τον Κολωνό, το δικαστήριο, ενώ, επίσης, δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στη μητέρα της ανήλικης με πλειοψηφία 6-1.

Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την αναγνώριση ελαφρυντικών και στον «Μιχάλη». Στους υπόλοιπους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε «σύννομος βίος».

Η απόφαση για απόρριψη της αναγνώρισης ελαφρυντικών για τον 55χρονο ιδιοκτήτη mini market, Ηλία Μίχο, ήταν σύμφωνη με το αίτημα της εισαγγελέως, που είχε ζητήσει να μην του χορηγηθούν ελαφρυντικά, λόγω των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κεκλεισμένων των θυρών πρόταση της, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στη μητέρα της 12χρονης, η οποία καταδικάστηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης λόγω της ποινικής απαξίας της πράξεως και της παραμέλησης που είχε επιδείξει απέναντι στο παιδί της.

Η εισαγγελέας αντίθετα εισηγήθηκε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά και συγκεκριμένα του πρότερου σύννομου βίου σε όσους «πελάτες» καταδικάστηκαν για την τέλεση της πράξεως που τους αποδίδεται άπαξ.


Επίσης, πρότεινε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για έναν καταδικασθέντα, ο οποίος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Τέλος, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μην αναγνωριστεί καμία ελαφρυντική περίσταση στον «Μιχάλη».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d08tj3x7nj0h)