Ομόφωνα απέρριψε την αναγνώριση ελαφρυντικών στον Ηλία Μίχο, τον βασικό κατηγορούμενο της υπόθεσης της 12χρονης από τον Κολωνό, το δικαστήριο, ενώ, επίσης, δεν αναγνώρισε ελαφρυντικό στη μητέρα της ανήλικης με πλειοψηφία 6-1.

Πλέον, ο βασικός κατηγορούμενος είναι αντιμέτωπος με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης για το αδίκημα του βιασμού ανηλίκου

Παράλληλα, το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα την αναγνώριση ελαφρυντικών και στον «Μιχάλη».

Στους υπόλοιπους καταδικασθέντες αναγνωρίστηκε «σύννομος βίος».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d08qxk43luqh)
Υπενθυμίζεται ότι, νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε ζητήσει να μην χορηγηθούν ελαφρυντικά στον Ηλία Μίχο, λόγω των ειδεχθών πράξεων για τις οποίες καταδικάστηκε.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, στην κεκλεισμένων των θυρών πρόταση της, η εισαγγελέας εισηγήθηκε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά στη μητέρα της 12χρονης, η οποία καταδικάστηκε για το πλημμέλημα της εκβίασης λόγω της ποινικής απαξίας της πράξεως και της παραμέλησης που είχε επιδείξει απέναντι στο παιδί της.

Η εισαγγελέας αντίθετα εισηγήθηκε να αναγνωριστούν ελαφρυντικά και συγκεκριμένα του πρότερου σύννομου βίου σε όσους «πελάτες» καταδικάστηκαν για την τέλεση της πράξεως που τους αποδίδεται άπαξ.

Επίσης, πρότεινε να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας για έναν καταδικασθέντα, ο οποίος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας.

Τέλος, η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε να μην αναγνωριστεί καμία ελαφρυντική περίσταση στον «Μιχάλη».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d08l1y9obls1)