Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για τη νέα γυναικοκτονία που σημειώθηκε στους Αγίους Αναργύρους, με θύμα μια 28χρονη, η οποία έπεσε νεκρή από τις μαχαιριές του πρώην συντρόφου της έξω ακριβώς από το αστυνομικό τμήμα της περιοχής όπου είχε πάει για να τον καταγγείλει. Το 2020, μάλιστα, η 28χρονη Κυριακή Γ. είχε υποβάλει μήνυση σε βάρος του πρώην συντρόφου της για ξυλοδαρμό και βιασμό.

Δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Επί χρόνια, η κοπέλα ζούσε έναν απίστευτο γολγοθά

Η άτυχη Κυριακή για μια ακόμα φορά πήγε να καταγγείλει τον 39χρονο Θάνο Κ., ο οποίος την παρακολουθούσε και την απειλούσε πως θα της κάνει κακό εάν δεν γίνονταν και πάλι ζευγάρι. Επί χρόνια, η κοπέλα ζούσε έναν απίστευτο γολγοθά. Μάλιστα, είχε φτάσει στο σημείο να καταθέσει και ασφαλιστικά μέτρα σε βάρος του πρώην συντρόφου της, ο οποίος ουδέποτε πτοήθηκε, συνεχίζοντας να την απειλεί, να εμφανίζεται μπροστά της, άλλοτε να της μιλάει γλυκά και άλλοτε να την απειλεί.

Διαβάστε ακόμα: Καλλιακμάνης για τη δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: “Πήγε με το μαχαίρι και την έσφαξε”

Όσον αφορά το χρονικό της υπόθεσης, αργά το βράδυ της Δευτέρας και ενώ η 28χρονη Κυριακή επέστρεφε στο σπίτι της, δέχθηκε την… επίσκεψη του 39χρονου Θάνου. Για άλλη μια φορά, ο δράστης τής ζήτησε να γίνουν και πάλι ζευγάρι και μόλις η 28χρονη αρνήθηκε, ο κατηγορούμενος άρχισε να την απειλεί. Αμέσως, κάλεσε έναν φίλο της για να τη συνοδεύσει στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Αναργύρων. Εκεί, η κοπέλα ανέφερε στον αξιωματικό υπηρεσίας πως φοβάται να πάει σπίτι, γιατί θεωρεί πως ο 39χρονος θα προσπαθήσει να της κάνει κακό.

mixani
H μηχανή του δράστη


Δολοφονία στους Αγίους Αναργύρους: Ζήτησε να τη μεταφέρει στο σπίτι περιπολικό

Μάλιστα, η κοπέλα ζήτησε να τη μεταφέρει στο σπίτι ένα περιπολικό, πλην όμως ο αξιωματικός υπηρεσίας τής είπε πως δεν υπάρχει διαθέσιμο και πως μπορεί να καλέσει το «100», ώστε να έρθει ένα περιπολικό και να τη μεταφέρει. Η κοπέλα, τη στιγμή που έβγαινε από το αστυνομικό τμήμα και βρισκόταν σε επικοινωνία με την Άμεσο Δράση, δέχθηκε την επίθεση από τον μανιασμένο 39χρονο. Άρχισε να τη μαχαιρώνει στον λαιμό, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του φίλου της, που ναι μεν προσπάθησε να αποτρέψει το φονικό, ωστόσο δεν κατάφερε να γλιτώσει την άτυχη Κυριακή από την επίθεση.

Δύο μέτρα από το φυλάκιο του τμήματος

Το περιστατικό σημειώθηκε μόλις δύο μέτρα από το φυλάκιο του τμήματος. Ο φρουρός, που δεν είχε αντιληφθεί την παρουσία του δράστη, είδε έκπληκτος να μαχαιρώνεται η γυναίκα και, προτού προλάβει να αντιδράσει, είδε τον δράστη να χτυπά με το ίδιο μαχαίρι τον λαιμό του, προκειμένου να θέσει τέλος στη ζωή του.

agioi_anargyroi_2__1_

Αμέσως, κλήθηκε το ΕΚΑΒ και ασθενοφόρο μετέφερε τον 39χρονο στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς», όπου και νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Ο φίλος της Κυριακής, που τη συνόδευε για ασφάλεια, βρίσκεται σε κατάσταση σοκ και αναμένεται να δώσει κατάθεση στους αστυνομικούς.

Από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. έχει ζητηθεί η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης. Η πρώτη εκτίμηση είναι πως δεν δόθηκε η δέουσα προσοχή στις καταγγελίες της 28χρονης Κυριακής, καθώς δεν επρόκειτο για μια απλή περίπτωση, αλλά για μια γυναίκα που είχε καταγγείλει το 2020 τον 39χρονο δράστη για βιασμό και ξυλοδαρμό. Από το Αρχηγείο έχει ζητηθεί να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν ευθύνες του αξιωματικού υπηρεσίας, ενώ αυτό που διευκρινίστηκε είναι πως η 28χρονη δεν υπέβαλε μήνυση σε βάρος του πρώην συντρόφου της, απλώς ζήτησε να μεταφερθεί στο σπίτι της με περιπολικό.

cde080af-4688-49dc-b557-cd1decfaf73e
Το μαχαίρι της επίθεσης


Ο θάνατος της άτυχης Κυριακής δείχνει για άλλη μια φορά το προβληματικό σύστημα που υπάρχει με τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία ή βία από πρόσωπα σε βάρος γυναικών.
Τα τμήματα αντιμετώπισης, τα οποία είχε εξαγγείλει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ακόμη δεν έχουν στελεχωθεί και δεν λειτουργούν σε όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας. Η Κυριακή ενδεχομένως να είχε σωθεί εάν τον είχε καταγγείλει, εάν είχε ζητήσει δηλαδή τη σύλληψή του, εάν υπήρχε πραγματικά σωστή διαχείριση τέτοιων καταστάσεων από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d09dfn16keyx)