Μια νέα απώλεια «χτύπησε» την τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδας.

*Διαβάστε εδώ: Η τέως βασιλική οικογένεια της Ελλάδος δημοσίευσε φωτογραφίες από το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου στο Λονδίνο - Στην ορθόδοξη μητρόπολη της Αγίας Σοφίας

Ειδικότερα, ο Παύλος Γλύξμπουργκ έκανε γνωστό πριν από λίγες ώρες, μέσω Instagram, ότι εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης Πατρίκιος Καλεώδης.

«Ένας Άγιος άνθρωπος, ένας πραγματικός ιερέας, ο Πατρίκιος Καλεώδης έφυγε από κοντά μας. Η οικογένειά μου κι εγώ προσωπικά τον αποχαιρετούμε με απόλυτο σεβασμό και βαθιά ευγνωμοσύνη», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτηση που έκανε ο Παύλος Γλύξμπουργκ.

pavlos_anartisi


Πρίγκιπας Παύλος: Ποιος ήταν ο αρχιμανδρίτης

Ο αρχιμανδρίτης, εφημέριος επί σειρά ετών του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου Χαλανδρίου και τελευταίος πρωθιερέας των Ανακτόρων, εκοιμήθη και κηδεύτηκε χθες, Δευτέρα 1 Απριλίου.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του σημερινού Τύπου, ο αρχιμανδρίτης ήταν βαθύτερος γνώστης του εκκλησιαστικού πρωτοκόλλου, το οποίο μελέτησε στο βάθος των αιώνων από τα πρώτα χρόνια της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον περασμένο Ιανουάριο, στον Μητροπολιτικό ναό της Αθήνας, πρωτοστάτησε στην κηδεία του βασιλιά Κωνσταντίνου και η ελληνική βασιλική οικογένεια τον αποχαιρέτησε χθες με συγκίνηση.