«Μην σας κάνει εντύπωση ότι υπήρχαν εύφλεκτα υλικά, καθώς στον ηλεκτρολογικό πίνακα, αντί να υπάρχει ασφάλεια, υπάρχει σύρμα του ενός λεπτού του ευρώ. Το ΕΠΑΛ έχει τεράστια προβλήματα στις εγκαταστάσεις του» ανέφερε ο Μαρίνος Λύτρας, αναπληρωματικό μέλος σχολικής επιτροπής, στον ΑΝΤ1 σχετικά με την πυρκαγιά που ξέσπασε χθές σε ΕΠΑΛ της Άμφισσας.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κτίριο υπήρχαν εύλεκτα υλικά, καθώς γινόταν εργασίες για να φτιαχτούν άρματα για τις απόκριες εκεί.

Ερωτηθείς στο πού οφείλεται η φωτιά απάντησε: «Δεν οφείλεται σε βραχυκύκλωμα. Έχουμε καταγγείλει αυτά τα περιστατικά. Εάν απαντήσει το υπουργείο, να δώσει απαντήσεις. Ο δήμος δεν μπορεί να ανταπεξέλθει. Στο συγκεκριμένο κτίριο στεγάζεται και γυμνάσιο».

Διαβάστε ακόμα: Βίντεο από τη φωτιά σε ΕΠΑΛ στην Άμφισσα - Πήραν εξιτήριο οι 8 από τους 9 μαθητές


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0a8flt9tv29)

Το χρονικό

Πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις 12 το μεσημέρι της Τρίτης 2/04 στο ΕΠΑΛ Άμφισσας, με αποτέλεσμα όλο το κτίριο να γεμίσει καπνούς.

Σύμφωνα με πληροφορίες του fokidanews.gr, το συμβάν προκλήθηκε, όταν ένα διακοσμητικό από τις πρόσφατες αποκριάτικες εκδηλώσεις έπιασε φωτιά για άγνωστο ως τώρα λόγο, με αποτέλεσμα το κτίριο να «πνιγεί» στους καπνούς.

Μάλιστα, ο πολύς καπνός προκάλεσε αναπνευστικά προβλήματα σε εννέα μαθητές και μία καθηγήτρια. Όλοι τους διακομίστηκαν προληπτικά στο Νοσοκομείο Άμφισσας για παροχή βοήθειας.

Πυροσβέστες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Άμφισσας επενέβησαν άμεσα και κατάσβεσαν την πυρκαγιά, ενώ πραγματοποίησαν έρευνα σε όλα τα σημεία του κτιρίου για τυχόν εγκλωβισμένους μαθητές, ευτυχώς με αρνητικά αποτελέσματα.

Το αρμόδιο τμήμα της Π.Υ. Άμφισσας ανέλαβε την προανάκριση για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς.