Χωρίς διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι είναι οι τιμές σε αρνί και κατσίκι, όπως ανέφερε ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Δημήτρης Μόσχος.

Σύμφωνα με όσα είπε ο Δημήτρης Μόσχος στο Action 24, υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αγορά μια έλλειψη από αρνιά και κατσίκια λόγω των αυξημένων εξαγωγών που έγιναν το τελευταίο διάστημα ενόψει του Καθολικού Πάσχα. Λόγο έκανε για γενικότερη μείωση του ζωικού πληθυσμού στην Ελλάδα η οποία θα ενταθεί τα επόμενα χρόνια. Σε κάθε περίπτωση, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου δηλώνει αισιόδοξος για το φετινό Πάσχα.

«Αυτή τη στιγμή εμείς πουλάμε στην ίδια τιμή που πουλούσαμε και πέρσι. Αυτό το διάστημα είναι ακριβώς ίδιες οι τιμές», είπε χαρακτηριστικά.

Τα αρνιά όπως λέει ο Δημήτρης Μόσχος φεύγουν από τους παραγωγούς 7- 8 ευρώ το κιλό που σημαίνει ότι ίσως στο τραπέζι φτάσει στα 10-12 ευρώ, αλλά ο ίδιος δεν μπορεί να ξέρει ακριβώς την τιμή που θα το πάρουν οι καταναλωτές. Την ίδια ώρα υποστηρίζει ότι είναι νωρίς να γίνεται αναφορά στις ακριβείς τιμές που θα φτάσουν τα αμνοερίφια το φετινό Πάσχα.

Τέλος, ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας αναφέρθηκε στις προσπάθειες να πανικοβληθούν οι καταναλωτές και οι παραγωγοί με στόχο την αύξηση των τιμών.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ado6250gi9)