Σοκαρισμένο εξακολουθεί να είναι το πανελλήνιο από την άγρια δολοφονία της 28χρονης Κυριακής από τον 39χρονο σύντροφό της, έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων, το βράδυ της Τρίτης 2/04.

*Διαβάστε εδώ: Άγιοι Ανάργυροι: Τα μοιραία λάθη των αστυνομικών και τα σοκαριστικά ντοκουμέντα - Καρέ καρέ η δολοφονία της Κυριακής - "Ξηλώθηκαν" έξι ένστολοι


Σταύρος Μπαλάσκας για γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Έγιναν τεράστια λάθη

«Εξοργίζομαι και στενοχωριέμαι βλέποντας το σοκαριστικό βίντεο της δολοφονίας στους Αγίους Αναργύρους. Δεν είναι συμπτώσεις, είναι τεράστια λάθη όσα συνέβησαν εκεί. Ο αστυνομικός που δέχθηκε την κλήση στην άμεση δράση έπρεπε να ενημερώσει άμεσα τον επόπτη του», ανέφερε ο αστυνομικός αναλυτής Σταύρος Μπαλάσκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1.

«Δεν μπορεί να τοποθετείται αστυνομικός προς απόταξη για τη φύλαξη Α.Τ. Υπάρχει πολιτική ευθύνη για τα υποστελεχωμένα αστυνομικά τμήματα», πρόσθεσε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0b2dh312vw1)


Κωνσταντία Δημογλίδου: Υπήρχαν αρκετά περιπολικά στην περιοχή που θα μπορούσαν να μεταφέρουν το θύμα

Από την πλευρά της, η εκπρόσωπος της Ελληνικής Αστυνομίας, Κωνσταντία Δημογλίδου, μιλώντας στην ίδια εκπομπή, ζήτησε να μη χαρακτηρίζεται όλο το Σώμα από αυτό το περιστατικό, όπου ξεκάθαρα έγιναν πολλά λάθη.

«Υπήρχαν αρκετά περιπολικά στην περιοχή που θα μπορούσαν να μεταφέρουν το θύμα», είπε η κ. Δημογλίδου, ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα για τον φρουρό, δήλωσε πως «δεν μπορούμε από τον νόμο να αποκλείσουμε αστυνομικό που βρίσκεται υπό απόταξη».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0b1z2crsvoh)

Τέλος, ο γενικός γραμματέας Ειδικών Φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μιλώντας επίσης στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», επισήμανε ότι «έγιναν όλα λάθος από τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς στην περίπτωση της δολοφονίας της Κυριακής. Η λανθασμένη εκτίμηση του αξιωματικού υπηρεσίας οδήγησε στην τραγωδία» και κάλεσε τους πολίτες να «καταγγέλλουν λανθασμένες συμπεριφορές αστυνομικών».