Συναγερμός σήμανε χθες, Τετάρτη 3/04, στις αστυνομικές Αρχές της Πάτρας, µετά από καταγγελία ηλικιωμένης ότι κινδυνεύει η ζωή της κόρης της από τον 52χρονο σύντροφό της.

Σύµφωνα µε πληροφορίες της εφημερίδας «Γνώμη», ηλικιωµένη επικοινώνησε στις 5:45 χθες το απόγευµα µε το 1ο Αστυνοµικό Τµήµα της Πάτρας, ενημερώνοντας πως η 48χρονη κόρη της έχει πέσει θύµα ενδοοικογενειακής βίας από τον σύντροφό της, µε αποτέλεσµα να αναγκαστεί να φύγει από το σπίτι της στην Αθήνα, αναζητώντας καταφύγιο στη µητέρα της.

*Διαβάστε εδώ: Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Στην Ευελπίδων ο 39χρονος κατηγορούμενος - Τι θα ισχυριστεί στην απολογία του


Απείλησε ότι θα τη σφάξει

Μάλιστα, η ηλικιωµένη ενηµέρωσε έντρομη τους αστυνοµικούς ότι ο 52χρονος ασκούσε λεκτική βία σε βάρος της κόρης της, την κλείδωνε στο σπίτι και έφθασε στο σηµείο να απειλήσει ότι θα τη σφάξει, όταν εκείνη αναγκάστηκε να φύγει.

Η 48χρονη έφθασε στην Πάτρα µε το τρένο, ενώ ο 52χρονος την ακολούθησε µε Ι.Χ., φθάνοντας νωρίτερα στην αχαϊκή πρωτεύουσα, όπου άρχισε να την ψάχνει, επικοινωνώντας και µε την ηλικιωµένη µητέρα της.

Μετά το τηλεφώνηµα της γυναίκας στην ΕΛ.ΑΣ., σήµανε συναγερµός στις αστυνοµικές αρχές, οι οποίες κινητοποιήθηκαν άµεσα και κατάφεραν να µεταφέρουν τις δύο γυναίκες σε ασφαλές µέρος εξαπολύοντας παράλληλα ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισµό και τη σύλληψη του 52χρονου.

Σε βάρος του 52χρονου σχηµατίστηκε δικογραφία, καθώς το αδίκηµα της ενδοοικογενειακής βίας διώκεται αυτεπάγγελτα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως η 48χρονη φέρεται να είπε στους αστυνοµικούς πως δεν επιθυµεί την ποινική δίωξη του συντρόφου της, παρά το γεγονός ότι η µητέρα της κατέθεσε στις Αρχές πως η κόρη της δεν περνούσε καλά, την κλείδωνε µέσα στο σπίτι και της ασκούσε λεκτική όχι σωµατική βία.

*Πηγή: Εφημερίδα «Γνώμη»