Κρίσιμα είναι όλα τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών αναφορικά με την ποινική μεταχείριση του 39χρονου Θανάση Κουρέλη, του ανθρώπου που μαχαίρωσε και σκότωσε με βάναυσο τρόπο την 28χρονη Κυριακή Γρίβα έξω από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων.
Ακόμη, καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπισή του έχουν και άλλοι παράγοντες, όπως η συμπεριφορά του, το βιντεοληπτικό υλικό που έχει συλλεχθεί, αλλά και η προετοιμασία του, ώστε οι δικαστικές αρχές να μη λάβουν σοβαρά υπόψη όσα ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται αναφορικά με την ψυχική του κατάσταση.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0cjksmk8n01)


Άγιοι Ανάργυροι: Διατάχθηκε η προφυλάκιση του 39χρονου στην ψυχιατρική πτέρυγα του Κορυδαλλού 

Ως εκ τούτου, ανακρίτρια και εισαγγελέας αποφάσισαν την άμεση προφυλάκισή του, απορρίπτοντας πλήρως τους ισχυρισμούς του κατηγορουμένου περί μειωμένου καταλογισμού.

Ο 39χρονος οδηγήθηκε στην ψυχιατρική πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού και για λόγους ασφαλείας. Μέσα στο επόμενο διάστημα και μετά την εξέταση των αιτημάτων του, θα επανεκτιμηθεί η θέση του μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα. Το πιθανότερο είναι, εάν η πραγματογνωμοσύνη είναι αρνητική, να κρατηθεί για σημαντικό χρονικό διάστημα απομονωμένος σε σχέση με τους υπόλοιπους κρατούμενους.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0cid7kec2mx)


Τι είπε ενώπιον της ανακρίτριας

«Δεν θυμάμαι τι έχει γίνει. Σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή» φέρεται να είπε ενώπιον της ανακρίτριας ο 39χρονος, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης. Η διαδικασία της απολογίας του κράτησε μόλις λίγα λεπτά.

Ουσιαστικά, η απολογία του έγινε γραπτώς, μέσω υπομνήματος που παρέδωσε ο συνήγορός του. Σε αυτό, ο 39χρονος σημειώνει πως από το 2013 μέχρι το 2023 έχει νοσηλευτεί επτά φορές σε ψυχιατρική κλινική.

Παράλληλα, μέσω του συνηγόρου του κατατέθηκε αίτημα για ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη.

Το ζητούμενο για τον 39χρονο είναι να πείσει πως δικαιούται να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο, ή έστω μειωμένος καταλογισμός. Γι’ αυτό και αναφέρθηκε σε ψυχωσικά επεισόδια που έχει υποστεί, όπως και σε διαγνωσμένες -κατά τους ισχυρισμούς του- ψυχικές ασθένειες. Παράλληλα, δήλωσε πως είναι τοξικοεξαρτημένος. Τέλος, ισχυρίστηκε πως έχει κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ του έχουν συνταγογραφηθεί δεκαέξι φάρμακα για ψυχιατρικές παθήσεις τα τελευταία χρόνια.

Σε αντίθεση με όλα τα παραπάνω, να σημειωθεί πως κατά τη διενέργεια αιματολογικών εξετάσεων στο δράστη από τους γιατρούς του «Γ. Γεννηματάς» (είχε νοσηλευτεί, καθώς αυτοτραυματίστηκε αφότου σκότωσε την 28χρονη), διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχαν ουσίες στον οργανισμό του. Παράλληλα, να αναφερθεί πως οι γιατροί της 8ης Ψυχιατρικής Κλινικής του ΨΝΑ στο Δαφνί δεν έκριναν πως είναι αναγκαία η νοσηλεία του.

Θυμίζουμε πως ο ίδιος ο κατηγορούμενος είχε ζητήσει τη μεταφορά του σε ψυχιατρική κλινική μετά το εξιτήριο που έλαβε από το «Γ. Γεννηματάς». Επιπροσθέτως, επιβεβαιώνεται από τη μονάδα «18 ΑΝΩ» πως βρισκόταν υπό παρακολούθηση και πως τουλάχιστον δύο νοσηλείες σε ψυχιατρική κλινική έχουν γίνει στο πλαίσιο της απεξάρτησής του.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ch9qxl3xbd)


Ράγισαν καρδιές στην κηδεία της Κυριακής

Μέσα σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα, νωρίς την Πέμπτη, εψάλη η εξόδιος ακολουθία για την αδικοχαμένη 28χρονη. Η τελευταία πράξη του δράματος γράφτηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου στα Άνω Λιόσια. Μόλις έφτασε το λευκό φέρετρο με την Κυριακή ντυμένη νύφη, η μητέρα της κατέρρευσε. «Πού το πάνε το παιδί μου; Κούκλα μου, κούκλα, αγάπη μου, ψυχή μου» φώναζε η μητέρα της 28χρονης, την ώρα που τη συνόδευε στην τελευταία της κατοικία. Δεκάδες φίλοι και συγγενείς αποχαιρέτησαν την Κυριακή. Οι γονείς είχαν ντύσει την 28χρονη με νυφικό, ενώ στην είσοδο της εκκλησίας προσφέρονταν μπομπονιέρες.

Ο πατέρας της φώναζε οργισμένος «θανατική ποινή σε όποιον το κάνει αυτό στις γυναίκες», ενώ ευχαρίστησε όλους όσοι βρέθηκαν στην κηδεία για να αποχαιρετήσουν την κόρη του.

Στο περιθώριο της τελετής, προσπαθούσε να κρύψει την οδύνη του. «Είμαι πίσω από τη νεκροφόρα και συνοδεύω την κορούλα μου. Είναι πανέμορφη! Την έντυσα νυφούλα σήμερα. Είναι τόσο, μα τόσο όμορφη, δεν καταλαβαίνετε! Κουκλάρα! Το κοριτσάκι μου ντυμένο στα λευκά!» είπε, προσπαθώντας να φανεί δυνατός.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0bhgtww8lmp)
Όταν μίλησε στους εκπροσώπους του Τύπου, είπε δηκτικά: «Έχουμε πολλούς αστυνομικούς δίπλα στη νεκροφόρα, αλλά αν ήταν ένας δίπλα της τη Δευτέρα το βράδυ, σήμερα δεν θα πήγαινα για να της ρίξω χώμα. Σήμερα μπόρεσαν να συνοδεύσουν την Κούλα μου… Αλήθεια λέω! Είναι πάρα πολλοί οι αστυνομικοί εδώ! Αλήθεια, τίποτα δεν θα είχε γίνει απ’ όλα αυτά αν μπορούσαν να τη συνοδεύσουν στο σπίτι εκείνο το βράδυ. Να την πάνε στο σπίτι της, όπως τώρα τη συνοδεύουν, στο τελευταίο της όμως σπίτι. Η κόρη μου τελικά υπάρχει για την αστυνομία; Δεν έχω καταλάβει. Τρεις ημέρες μετά, κανείς δεν με έχει πάρει τηλέφωνο από την αστυνομία για να μου πει ότι το παιδί μου δολοφονήθηκε. Με κάλεσε μόνο ένας αστυνομικός Σκούρας, για να μου πει ότι όλα έγιναν πολύ γρήγορα και η αστυνομία δεν πρόλαβε να κάνει κάτι».

Από την πλευρά της, μιλώντας στο Star, η μητέρα της 28χρονης αναφέρθηκε στο γεγονός πως οι αστυνομικοί δεν έσκυψαν πάνω από το πρόβλημά της.

 «Αυτή η αστυνομικός που είδε την κόρη μου φοβήθηκε μην παραβιάσει κάποιο πρωτόκολλο. Βγάλε το σακάκι σου και το βαθμό σου, κορίτσι μου, για ένα λεπτό. Σου ζήτησε βοήθεια, γίνε άνθρωπος για ένα λεπτό, μίλησέ της, δείξε ενδιαφέρον, καθησύχασέ την. Αυτό το λεπτό θα μπορούσε να την είχε σώσει» είπε μεταξύ άλλων.

Δημοσιεύθηκε στην Ontime