Σχετικά με την κακοποίηση των δύο υιοθετημένων παιδιών μιας 49χρονης μητέρας στη Ζάκυνθο, τοποθετήθηκε ο Κώστας Γιαννόπουλος.

Η 49χρονη γυναίκα οδηγήθηκε ενώπιον του εισαγγελέα, για τα όσα κατήγγειλαν τα παιδιά της, ένα κορίτσι 9 ετών και ένα αγόρι 12 ετών.

Ο πρόεδρος του ΔΣ του «Χαμόγελου του Παιδιού» μιλώντας στην ΕΡΤ3 τόνισε ότι αυτά τα παιδιά το μόνο, που θυμούνται είναι η απόρριψη, αφού ανέφερε μεταξύ άλλων: 
«Ήταν κοντά μας για δύο χρόνια τα παιδιά πριν υιοθετηθούν. Επιδιώκουμε πάντα τα παιδιά να πάνε σε οικογένειες. Από ‘κει και πέρα είναι ευθύνη της Περιφέρειας βάσει νόμου να ελέγχει τακτικά αν είναι κατάλληλη η οικογένεια και να έχει την εποπτεία της υιοθεσίας».

Αναφερόμενος στη γειτόνισσα, στην οποία κατέφυγαν τα δύο ανήλικα παιδιά, ο κ. Γιαννόπουλος είπε: «Θα πρέπει να πούμε ένα τεράστιο ''ευχαριστώ'' στη γυναίκα, που τα προστάτευσε, τα αγκάλιασε και δε φοβήθηκε κάποια επιρροή».

Τέλος ο κ. Γιαννόπουλος πρόσθεσε: «Με μεγάλη χαρά θα τα δεχτούμε στην αγκαλιά του Χαμόγελου αλλά πιστεύουμε ότι πολύ καλύτερα θα είναι μια οικογένεια, που γνωρίζουν τα παιδιά ήδη. Υπάρχουν κάποιοι, που ενδιαφέρονται πραγματικά».