Συγκλονιστικά είναι τα στατιστικά στοιχεία της Αστυνομίας για την παραβατικότητα ανηλίκων τόσο στην Αττική όσο και στην υπόλοιπη χώρα.
Σε διάστημα μόλις δύο μηνών μέσα στο 2024 έχουν συλληφθεί 500 ανήλικοι, κυρίως αγόρια αλλά και κορίτσια, από 12 έως και 17 ετών, για διάφορα αδικήματα.


Παραβατικότητα ανηλίκων: Σπάνε τα ρεκόρ - Για ποια αδικήματα συλλαμβάνονται 

Βία κατά ανηλίκων, ληστείες, κλοπές, διακίνηση πορνογραφικού υλικού, προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, αλλά και σεξουαλική κακοποίηση είναι μόνο ορισμένες εκ των κατηγοριών για τις οποίες σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος των συλληφθέντων.

Η παραβατικότητα στους ανηλίκους σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν πλέον με διάφορες μεθόδους να αποτρέπουν περιστατικά βίας, όπως συνέβη το βράδυ της Παρασκευής, με τους αστυνομικούς να προσάγουν 25 ανηλίκους κοντά σε γήπεδο στη Γλυφάδα, οι οποίοι ετοιμάζονταν να… λύσουν τις διαφορές τους.

Οι προληπτικές προσαγωγές ενδεχομένως να απέτρεψαν τραυματισμούς ή ακόμη και τα χειρότερα, με τους γονείς τους να ενημερώνονται και εν συνεχεία να αφήνονται όλοι ελεύθεροι. Είναι χαρακτηριστικό πως μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες του 2024 οι αστυνομικοί προχώρησαν σε 50.000 ελέγχους σε ανηλίκους σε ολόκληρη τη χώρα. Πρόκειται κυρίως για ελέγχους σε πολυσύχναστα σημεία του Λεκανοπεδίου, όπου καταγράφονται τα περισσότερα περιστατικά βίας.

Η χαρτογράφηση των περιοχών της Αττικής έχει ενισχύσει τον αριθμό των περιπολιών και των ελέγχων, ωστόσο η βία μεταξύ των ανήλικων παιδιών δείχνει να συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Η πλειονότητα των περιστατικών αφορά κλοπές κινητών και άλλων προσωπικών αντικειμένων, ενώ υψηλός είναι ο αριθμός των παιδιών που λύνουν τις διαφορές τους με σιδερογροθιές, ακόμη και με στιλέτα, που συχνά οδηγούν ευτυχώς μόνο σε μικροτραυματισμούς.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0e17kjtlb8x)