Σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο «Αττικόν» νοσηλεύεται από τα ξημερώματα της Κυριακής (7/04) ο δράστης της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Ο δράστης έκανε απόπειρα αυτοκτονίας τα ξημερώματα της Κυριακής στις φυλακές του Κορυδαλλού, με τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους να τον εντοπίζουν στις δύο μετά τα μεσάνυχτα στο πάτωμα του κελιού, όπου κρατείται, χωρίς τις αισθήσεις του.

Ο 39χρονος είχε κάνει μία θηλιά με τις γάζες που του είχαν βάλει στο κεφάλι και στη συνέχεια κρέμασε τη θηλιά από έναν πλαστικό σωλήνα νερού που υπάρχει στο κελί. Τελικά, δεν κατάφερε να αυτοκτονήσει, ωστόσο η θηλιά έσφιξε πολύ και τον πίεσε στον λαιμό, με αποτέλεσμα να μην οξυγονώνεται ο εγκέφαλος και να χάσει τις αισθήσεις του.

Οι γνωματεύσεις των ψυχιάτρων

Αποκαλυπτικές είναι οι γνωματεύσεις των δυο ψυχιάτρων που εξέτασαν τον 39χρονο, οι οποίοι αναφέρουν ότι ο δράστης δεν χρήζει άμεσης μεταφοράς στο ψυχιατρείο, ενώ γίνεται λόγος για χειριστικές συμπεριφορές.

Παρασκευή, 5 Απριλίου

«Ασθενής 39 ετών ήρεμος συνεργάσιμος, διατηρεί βλεμματική επαφή και απαντά με σαφήνεια στις ερωτήσεις. Σχετικά προσανατολισμένος χωροχρονικά. Δεν αναφέρονται διαταραχές αντίληψης και ψευδαισθήσεις. Δεν ελέγχονται σοβαρές γνωστικές διαταραχές, πλην μιας επιλεκτικής αμνησίας (δεν θυμάται τι συνέβη, θυμάται όμως ότι ξύπνησε στο ασθενοφόρο)».

«Δεδομένης της κλινικής του εικόνας και λαμβάνοντας υπόψη ότι λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή, δεν χρήζει μεταφοράς άμεσης στο Ψυχιατρείο Κρατουμένων Κορυδαλλού».

Σάββατο, 6 Απριλίου

«Σταθερή κλινική εικόνα. Λαμβάνει ψυχιατρική φαρμακευτική αγωγή. Δεν αναφέρει ενεργό, αυτοκτονικό ιδεασμό. Πρόβλεψη παρορμητικών χειριστικών συμπεριφορών. Συνέχιση της παραμονής του στο Κατάστημα Κρατουμένων Κορυδαλλού υπό συνθήκες αυξημένης επίβλεψης».

"Την είχε υπό πλήρη έλεγχο"

Ο πρόεδρος των αστυνομικών Ν/Α Αττικής, Γιώργος Καλλιακμάνης, μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», αποκάλυψε την επικοινωνία που είχε με τον πατέρα της 28χρονης Κυριακής, αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Μου είπε “είσαι η φωνή μου”. Του ζήτησα συγγνώμη, που δεν έχει καμία σημασία η συγγνώμη μου, άλλοι έπρεπε να ζητήσουν συγγνώμη. Ο άνθρωπος είδε στο Facebook ότι δολοφονήθηκε μία κοπέλα στο Α.Τ. Το είδε σαν είδηση και κοιμήθηκε ήσυχος. Στις 9 το πρωί τον κάλεσε αστυνομικός και τον ενημέρωσε».

Τέλος, ο κ. Καλλιακμάνης ανέφερε πως ο δράστης ήταν χειριστικός απέναντι στην 28χρονη λέγοντας: «Είχε όλους της τους κωδικούς. Την είχε υπό πλήρη έλεγχο».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0eg6u7nx4y1)