Αδιανόητες σκηνές έλαβαν χώρα χθες τα μεσάνυχτα στο νοσοκομείο της Άρτας, με αστυνομικό να πυροβολεί, για να ακινητοποιήσει ασθενή.

Όλα ξεκίνησαν, όταν οι αστυνομικοί βρέθηκαν αντιμέτωποι με ασθενή να απειλεί με ψαλίδι.

*Διαβάστε εδώ: Κρήτη: Πράξη ανθρωπιάς από μαθητές Γυμνασίου - Βοήθησαν ηλικιωμένο που τραυματίστηκε σοβαρά στο πρόσωπο

Ειδικότερα, ασθενής με ψυχική νόσο στο νοσοκομείο Άρτας, που σύμφωνα με τους εργαζόμενους νοσηλευόταν στην πνευμονολογική κλινική ως παθολογικό περιστατικό, επιτέθηκε και απειλούσε τους πάντες, με αποτέλεσμα την επέμβαση της αστυνομίας που για εκφοβισμό πυροβόλησε στον αέρα.

Ο άνδρας χτύπησε την αποκλειστική του, έφυγε από τον θάλαμο νοσηλείας, έσπαγε ό,τι έβρισκε μπροστά του, σύμφωνα με τους αυτόπτες μάρτυρες.

Στα επείγοντα άρπαξε ψαλίδι, απειλούσε γιατρούς, νοσηλευτές, καθαρίστριες.

Μάλιστα, άρπαξε τον μοναδικό φύλακα και του έβαλε το ψαλίδι στον λαιμό, λένε οι εργαζόμενοι.

Ο ασθενής σε παροξυσμό ξέφυγε και κυκλοφορούσε ανενόχλητος στους διαδρόμους με το ψαλίδι, όταν ειδοποιήθηκε η αστυνομία.


Έπεσαν πυροβολισμοί στο νοσοκομείο

Η αστυνομία κατέφθασε έξω από τα επείγοντα και για να καταφέρει να συλλάβει τον ασθενή, πυροβόλησε στον αέρα για εκφοβισμό.

Με τον πυροβολισμό, τρόμαξαν όλοι οι νοσηλευόμενοι ασθενείς και οι ασθενείς που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στα επείγοντα για εξέταση, θα πουν έντρομοι οι εργαζόμενοι.

Τελικά, οι αστυνομικοί κατάφεραν να τον συλλάβουν και τώρα νοσηλεύεται φρουρούμενος στο διαμορφωμένο δωμάτιο ασφαλείας της πνευμονολογικής κλινικής.