Βρισκόμαστε κοντά σε μια ιστορική σύγκλιση, που αφορά εκατομμύρια Χριστιανούς, καθώς το 2025 οι Ορθόδοξοι και οι Καθολικοί Χριστιανοί αναμένεται να γιορτάσουν μαζί το Θείο Δράμα και την Ανάσταση.

Αν και αυτό θα συμβεί συμπτωματικά, καθώς το Πάσχα είναι κινητή εορτή, οι ανώτατοι ηγέτες των δύο εκκλησιών εμφανίζονται πρόθυμοι να τερματίσουν τη διχόνοια και να προχωρήσουν σε μια ιστορική καθιέρωση του κοινού εορτασμού.

*Διαβάστε εδώ: Πρωτομαγιά 2024: Πότε ''πέφτει'' τελικά - Τετραήμερο για πολλούς από ''σπόντα''


Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Σκάνδαλο ο χωριστός εορτασμός του μοναδικού γεγονότος της μιας Αναστάσεως του Ενός Κυρίου

«Αποτελεί σκάνδαλον ο χωριστός εορτασμός του μοναδικού γεγονότος της μιας Αναστάσεως του Ενός Κυρίου», επισήμανε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, στο μήνυμα που απηύθυνε προς όλους του μη Ορθόδοξους Χριστιανούς που γιόρτασαν το Πάσχα την Κυριακή 31 Μαρτίου.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ευχήθηκε του χρόνου ο κοινός εορτασμός να μην είναι απλώς «σύμπτωση», αλλά να αποτελέσει την απαρχή για την καθιέρωση του ενιαίου εορτασμού από τις δύο Εκκλησίες.

«Είμαστε αισιόδοξοι, καθώς εκατέρωθεν υπάρχει η προς τούτο καλή θέλησις και προθυμία», υπογράμμισε.