Την καταγγελία σεξουαλικής κακοποίησης του 15χρονου μαθητή από το Πήλιο κατά τη διάρκεια σχολικής εκδρομής στα Ιωάννινα εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την υφυπουργό Ζέττα Μακρή, η οποία σχολίασε το περιστατικό στον ANT1.

Συγκεκριμένα, ο πατέρας του 15χρονου μαθητή μίλησε και περιέγραψε τα όσα του είπε ο γιος του. «Ο πιτσιρικάς είχε πάει τριήμερη στα Γιάννενα. Την Παρασκευή το βράδυ αυτός αρρώστησε, κρύωσε, είχε λίγο πυρετό και ήταν αδιάθετος. Μόλις γύρισαν την Παρασκευή το βράδυ από την τελευταία έξοδο στην πόλη, επειδή ήταν και κουρασμένος και ταλαιπωρημένος, πήγε στο δωμάτιό του πρώτος, γρήγορα», ανέφερε ο πατέρας του μαθητή.

Όλα κυλούσαν ομαλά, μέχρι τη στιγμή που τρεις συμμαθητές του μπήκαν μέσα στο δωμάτιο του 15χρονου, ο οποίος κοιμόταν. «Ξάπλωσε, έπεσε με τα ρούχα στο κρεβάτι να κοιμηθεί και τον πήρε ο ύπνος, και αυτοί πήγαν μετά, όταν τον είχε πάρει ο ύπνος. Πήγαν στο δωμάτιό του και, ενώ κοιμόταν, οι δύο κάνανε χαβαλέ, κοιτούσαν, γελούσαν και ο άλλος προσπάθησε… να του βάλει χέρι; Δεν ξέρω, κάτι προσπάθησε να κάνει», είπε ο πατέρας του 15χρονου.

Ο μαθητής Γυμνασίου τρόμαξε, όταν είδε έναν συμμαθητή του από πάνω του και άλλους δύο απέναντι από το κρεβάτι να γελάνε. «Ξύπνησε εκείνη την ώρα, φώναξε “βοήθεια”, πανικοβλήθηκε και αυτοί τράπηκαν σε φυγή και οι τρεις. Πήγε στους καθηγητές, το ανέφερε, εμένα δεν μου είχε πει τίποτα από το τηλέφωνο», ανέφερε ο πατέρας του 15χρονου.

Ζέττα Μακρή: «Ελέγχουμε αν υπάρχουν ευθύνες στους συνοδούς»

Για το περιστατικό αυτό μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» η υφυπουργός Παιδείας, Ζέττα Μακρή.

Ανέφερε ότι «δεν γινόταν η επίβλεψη όπως έπρεπε» και συνέχισε λέγοντας ότι «ερευνάται αυτό από τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και έπρεπε να έχουν διασφαλίσει ότι δεν θα συμβεί ανάλογο περιστατικό».

Η υφυπουργός εξήγησε ότι γίνεται έλεγχος για τυχόν ευθύνες στους καθηγητές που ήταν συνοδοί και είχαν την ευθύνη για τους μαθητές. «Γι' αυτό ελέγχουμε αν υπάρχουν ευθύνες στους αρμόδιους συνοδούς», είπε.

Ερωτηθείσα για το τι γίνεται σε περίπτωση που υπάρχουν τέτοια περιστατικά, ανέφερε ότι «σήμερα θα υπάρξει επικαιροποίηση και αυστηροποίηση του πρωτοκόλλου για τέτοια φαινόμενα».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0fc6i2imcd5)