Δεν λέει να κοπάσει η οργή μετά τη δολοφονία της Κυριακής Γρίβα από τον πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Αναργύρων.
Ωστόσο, το αποτύπωμα που θα αφήσει στην ελληνική κοινωνία φαίνεται πως θα είναι βαθύτατο, αφού ήδη τα στόματα αρχίζουν να ανοίγουν και γυναίκες από κάθε γωνιά της χώρας προχωρούν σε καταγγελίες για αντίστοιχα περιστατικά, υπό τον φόβο μιας ενδεχόμενης τραγικής κατάληξης.

Διαβάστε ακόμα: Ενδοοικογενειακή βία: Μορφή "χιονοστιβάδας" οι καταγγελίες - Συγκλονίζουν μαρτυρίες των θυμάτων

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0frmwwuimap)


Πάνω από 3.000 καταγγελίες για κακοποίηση γυναικών σε 1 εβδομάδα

Σύμφωνα με τον ειδικό αστυνομικό αναλυτή Σταύρο Μπαλάσκα, παρατηρήθηκε το φαινόμενο να γίνουν πάνω από 3.000 κλήσεις για βοήθεια μέσα σε μόλις μία εβδομάδα.

Όπως είπε, «η Άμεση Δράση έχει λάβει περισσότερες από 3.000 καταγγελίες για επιθέσεις κατά γυναικών την τελευταία εβδομάδα, από την Κυριακή, δηλαδή, που δολοφονήθηκε η 28χρονη, ωστόσο μόνο οι 600-650 από αυτές ήταν αξιοποιήσιμες. Οι γυναίκες έχουν τρομάξει μετά την Κυριακή».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0fnxe31g4mh)

Κόλαφος η απόφαση δικαστηρίου στα Χανιά για 40χρονο

Αίσθηση προκάλεσε, ωστόσο, χθεσινή απόφαση του Τριμελούς Αυτόφωρου Πλημμελειοδικείου Χανίων, που όχι μόνο καταδίκασε 40χρονο σε ποινή φυλάκισης 4 ετών για ενδοοικογενειακή βία, αλλά τον έστειλε στη φυλακή μη χορηγώντας αναστέλλουσα ισχύ ούτε στην απόφαση ούτε στην έφεση. Ο κατηγορούμενος, που, σύμφωνα με την καταγγελία, χτυπούσε τη σύζυγό του μπροστά στα παιδιά τους, συνέχιζε να της τηλεφωνεί μέσα από τα κρατητήρια, απειλώντας ότι θα τη σκοτώσει, αν δεν αποσύρει τη μήνυση εναντίον του και δεν του επιτρέψει να γυρίσει στο σπίτι. «Θα σε σκοτώσω, θα γυρίσω όλους τους πλανήτες και θα σε βρω να σε σκοτώσω» της έλεγε.

Στην κατάθεσή της, η μητέρα της καταγγέλλουσας είπε ότι εκείνη κάλεσε το 100 την Παρασκευή το βράδυ «για να μη γίνει η κόρη μου μια καινούρια Κυριακή. Τη χτυπούσε μπροστά στα παιδιά. Ο μεγάλος έμπαινε μπροστά. Γι’ αυτό τον χτυπούσε, τον κουτουλούσε, τον χτυπούσε με τα γόνατα στην κοιλιά».

Ο νταής σύζυγος είχε καταδικαστεί τη Δευτέρα σε φυλάκιση δέκα ημερών για απειλές, ωστόσο από τα κρατητήρια απειλούσε τη σύζυγό του. «Άρχισε να με απειλεί ότι θα με βρει όπου κι αν πάω. “Εγώ είμαι χειρότερος κι από μουτζαχεντίν” μου έλεγε. “Δεν είσαι άξια εσύ να μεγαλώσεις παιδιά. Θα σε κλείσω στη φυλακή και μετά θα σε χώσω στο λάκκο”» ανέφερε η καταγγέλλουσα, σύμφωνα με το zarpanews.gr.

Της πέταξε τούβλο!

Την ίδια ώρα, άφαντος παραμένει ο 51χρονος που πέταξε τούβλο στο κεφάλι της 48χρονης συζύγου του κατά τη διάρκεια καβγά τη Δευτέρα, στα Σταμνά Μεσολογγίου, ενώ το θύμα θα υποβληθεί σε ιατροδικαστική εξέταση. Ανάλογο περιστατικό σημειώθηκε και στο Αίγιο, αλλά εκεί ο νταής, που συνελήφθη, πέταξε βάζο στο κεφάλι της συντρόφου του, με συνέπεια η άτυχη γυναίκα να τραυματιστεί και να κάνει ράμματα.


Η κλήση στο 100 για «βοήθεια»

Στο μεταξύ, μια κλήση στο 100 από γυναίκα που είπε τη λέξη «βοήθεια» και αμέσως έκλεισε το ακουστικό έθεσε σε συναγερμό τις Αρχές. Έπειτα από την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, εντοπίστηκε το στίγμα της κλήσης στις Αχαρνές και αμέσως έφτασε περιπολικό στο σπίτι του θύματος, το οποίο έφερε τραύματα στο πρόσωπο. Δυστυχώς, όμως, η ίδια δεν κατονόμασε το δράστη, ούτε ζήτησε την ποινική δίωξή του.