Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης οδηγήθηκε σήμερα, Παρασκυεή (12/4) ένας 50χρονος, κατόπιν καταγγελίας του 15χρονου γιου του, περί κακοποίησης της μητέρας του.

Το δικαστήριο ανέβαλε την υπόθεση, καθώς μετά από αίτημα της συζύγου του, αποφασίστηκε οι δύο πλευρές να ακολουθήσουν τον θεσμό της ποινικής διαμεσολάβησης. Η 44χρονη μητέρα του 15χρονου από την πρώτη στιγμή δήλωσε πως δεν επιθυμούσε την τιμωρία του συζύγου της, πάρα τα σοβαρά περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας εις βάρος της ίδιας και του ανήλικου γιου τους.

Το δικαστήριο, επίσης, ήρε την κράτηση του υπό τον όρο να μην προσεγγίζει και να μην επικοινωνεί με τη σύζυγο και το παιδί του, ενώ υποχρεούται να αλλάξει και στέγη.

«Ένιωσα ότι κινδυνεύει η ζωή της μητέρας μου»

Ο 15χρονος γιος μίλησε στο Live News σχετικά με την καταγγελία, στην οποία προχώρησε κι είπε πως ό,τι έκανε ήταν από αγάπη και πόνο. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Ο πατέρας μου έπινε, γυρνούσε κι έβγαζε τα νεύρα του πάνω στην μητέρα μου και σε εμένα. Πιο πολλές φορές αυτό γινόταν στην μητέρα μου. Ένιωσα ότι κινδυνεύει η ζωή της μητέρας μου. Έχει χτυπήσει κι εμένα πολλές φορές».

Μάλιστα, ο 15χρονος αποκάλυψε ότι όταν ήταν 9 ετών, είχε επικοινωνήσει ξανά με την Αστυνομία, λόγω των όσων έχει περάσει από τον πατέρα του, αφού όπως είπε: «Μάλωσα με τον πατέρα μου στα εννιά μου χρόνια, έτρεχα, έπεσα και χτύπησα στο πόδι μου».

Τι ζητάει

Ο 15χρονος το μόνο που ζητάει είναι: «Να μην μείνει μαζί μας, να τον βοηθήσουμε να ζήσει την ζωή του, αλλά μακριά μας», ενώ σχολιάζοντας τη στάση της μητέρας του είπε: «τον αγαπάει γιατί έχουν περάσει πολλά».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0i7nvzlsxjd)