Σοκαρισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Καλαμάτας με την είδηση του θανάτου της 38χρονης Μαρίας Αθανασοπούλου στις 5 Απριλίου στο σπίτι της, ενώ ήταν έγκυος τριών μηνών στο δεύτερο παιδί της.

Σύμφωνα με το Star, η γυναίκα βρισκόταν με το παιδί της στο σπίτι της, όταν υπέστη βαρύ επιληπτικό επεισόδιο με ακαμψία, από το οποίο δεν κατάφερε να συνέλθει ποτέ.

Η Μαρία Αθανασοπούλου είχε γίνει γνωστή σε όλη τη χώρα το 1986, όταν ήταν μόλις 10 ημερών, μετά τον μεγάλο σεισμό των 6 Ρίχτερ που χτύπησε την περιοχή της Καλαμάτας στις 13 Σεπτεμβρίου 1986. Ανασύρθηκε ζωντανή ύστερα από 26 ώρες κάτω από τα ερείπια του σπιτιού της που είχε ισοπεδωθεί.

Οι διασώστες τότε την είχαν εντοπίσει χωρίς τις αισθήσεις της, ενώ η ίδια έφερε μεγάλο τραύμα στον αυχένα από σίδερο. Αν και κατάφερε να ζήσει, σε όλη της τη ζωή αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας, αφού έμεινε χωρίς οξυγόνο, νερό και φαγητό για 26 ώρες. «Ήμουν στην κούνια μου. Αυτό που με έσωσε ήταν το σίδερο από την κουνουπιέρα, το οποίο, όμως, μπήκε στον αυχένα μου. Με είχαν για νεκρή, οι γονείς μου το έμαθαν από τις ειδήσεις ότι είμαι ζωντανή», είχε πει στο Star το 2023, λίγες εβδομάδες μετά τη γέννηση του πρώτου της παιδιού.

"Είχε αφόρητους πόνους στο κεφάλι, αστάθεια και επιληψία"

Όλα αυτά τα χρόνια στο πλευρό της Μαρίας στάθηκε ο πατέρας της, ο οποίος τώρα είναι συντετριμμένος με τον χαμό της κόρης του. Όπως ο ίδιος δήλωσε μετά τον θάνατό της: «Έμεινε 26 ώρες στα συντρίμμια, είχε μια βαθιά ουλή στον αυχένα που της άφησε προβλήματα, δεν αναπτύχθηκε ποτέ σωστά. Οι γιατροί δεν κατάλαβαν ποτέ τι είχε. Είχε συμπτώματα της σκλήρυνσης κατά πλάκας, όμως δεν έπασχε από τη νόσο. Έπαιρνε πολλά φάρμακα, είχε αφόρητους πόνους στο κεφάλι, αστάθεια και επιληψία».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0i30hbp9ztl)