Δήλωση παράστασης προς υποστήριξη κατηγορίας υπέβαλε ενώπιον της 25ης ανακρίτριας η οικογένεια της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, που δολοφονήθηκε άγρια από τον 39χρονο πρώην σύντροφό της έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων.

*Διαβάστε εδώ: Άγιοι Ανάργυροι: Έξι αστυνομικοί καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τη δολοφονία της Κυριακής

Χθες το πρωί, το κατώφλι της ανακρίτριας πέρασε η πληρεξούσια δικηγόρος της οικογένειας, Έλενα Τζούλη (σύζυγος Π. Καμμένου), και, όπως ανέφερε μέσω ανακοίνωσης, «κατά το στάδιο της ανάκρισης θα διερευνηθεί και το έγκλημα της ανθρωποκτονίας διά παραλείψεως, σε βάρος όσων κρατικών οργάνων ευθύνονται για τη στυγνή δολοφονία».

Μάλιστα, σημείωσε πως στο ίδιο πλαίσιο θα υποβληθούν αιτήματα σε όλες τις συναρμόδιες Αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., για την πλήρη διαλεύκανση όλων των πτυχών της υπόθεσης κατά παντός υπευθύνου.


Εισαγγελική έρευνα για τους αστυνομικούς του ΑΤ Αγίων Αναργύρων

Την ίδια στιγμή, σε εξέλιξη βρίσκεται η εισαγγελική έρευνα για τους αστυνομικούς του ΑΤ Αγίων Αναργύρων, που εκείνο το βράδυ χειρίστηκαν την καταγγελία της Κυριακής. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έξι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Αγίων Αναργύρων κλήθηκαν σε έγγραφες εξηγήσεις, τις οποίες θα πρέπει να απαντήσουν μέσα σε πέντε ημέρες και να τις παραδώσουν στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ. που διεξάγει την προκαταρκτική.

Οι αστυνομικοί θα πρέπει να απαντήσουν σχετικά με τις παραλείψεις και τις ολιγωρίες τους, που είχαν ως αποτέλεσμα να δολοφονηθεί η Κυριακή από τον 39χρονο Θάνο Κουρέλη. Παράλληλα, αναμένονται και τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης που έχει διατάξει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., η οποία αφορά τους αξιωματικούς του αστυνομικού τμήματος και τον αστυνομικό στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης, ενώ τα αποτελέσματά της θα διαβιβαστούν στον εισαγγελέα που ερευνά την υπόθεση των χειρισμών των αστυνομικών.

Πάντως, το υλικό της κύριας δικογραφίας της δολοφονίας της Κυριακής εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα στοιχεία, αφού παραδόθηκε η τοξικολογική έκθεση που φανερώνει ότι πριν από τη δολοφονία της Κυριακής ο 39χρονος είχε καταναλώσει αλκοόλ και χάπια. Τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων εντόπισαν αλκοόλ, ναρκωτικές ουσίες και βενζοδιαζεπίνες.

Ο κατηγορούμενος έλαβε εξιτήριο πριν από δυο ημέρες από το Νοσοκομείο «Αττικόν», όπου νοσηλευόταν μετά την απόπειρα αυτοκτονίας που έκανε, και με εντολή εισαγγελέα έχει μεταφερθεί στο «Τζάνειο» Νοσοκομείο, όπου φέρεται να κρατείται με ιμάντες στο κρεβάτι του και φρουρούμενος από τέσσερις αστυνομικούς 24 ώρες το 24ωρο, καθώς πετούσε ορούς και αντικείμενα και προσπαθούσε να προκαλέσει φθορές στον χώρο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, ο δολοφόνος της Κυριακής φωνάζει διαρκώς να τον λύσουν: «Λύστε με, θέλω να φύγω από εδώ, θέλω να μιλήσω με τους γονείς μου, με τη μάνα μου. Δεν θέλω να μπω φυλακή ούτε να με κλείσουν στο ψυχιατρείο, θέλω να φύγω».

*Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0iafhlxpai1)