Σοκαρισμένη παραμένει η 20χρονη κοπέλα μετά το περιστατικό κακοποίησης που υπέστη από τον 29χρονο σύντροφό της, ο οποίος αφού πρώτα χειροδίκησε εναντίον της έξω από είσοδο πολυκατοικίας στη Γλυφάδα και στη συνέχεια έβαλε τέλος στη ζωή του.

Η γυναίκα που έσωσε το θύμα κακοποίησης από τα χέρια του 29χρονου, περιγράφει στο Mega τις δραματικές στιγμές, όπως εκείνη τις βίωσε. «Εγώ άκουσα τις φωνές από μέσα. Την κοπέλα την είχε ρίξει εδώ στη γλάστρα και την χτύπαγε και προσπαθούσε να τη σύρει, να την πάρει μέσα. Η κοπέλα του φώναζε “εγώ δεν έρχομαι μέσα”, την πήρα την κοπέλα, την έβαλα μέσα, μπήκα μπροστά και άρχισα να του μιλάω σε ήρεμο τόνο. Του λέω “Παναγιώτη μου, είναι μεσημέρι μη φωνάζεις, σε λίγη ώρα θα τα βρείτε, θα τα πείτε” και αυτά και σαν να το σκεφτόταν αυτό».

Είναι η κυρία Φιλιώ, η γυναίκα που έσωσε την 20χρονη στη Γλυφάδα την ώρα που ο σύντροφός της την χτυπούσε στις σκάλες του σπιτιού και προσπαθούσε να τη βάλει στο διαμέρισμά του. Ο 29χρονος ήταν σε έξαλλη κατάσταση και είχε καταναλώσει ναρκωτικές ουσίες.

«Ήταν πολύ τρομοκρατημένη, πολύ φοβισμένη. Της λέει “πρόσεξε καλά, μη δω αστυνομικό, θα σε σκοτώσω με το όπλο” και επάνω που έλεγε αυτό παρουσιάστηκαν τα παιδιά στη σκάλα».

Γλυφάδα: Πώς κατάφερε το θύμα να σωθεί από την οργή του 29χρονου κακοποιητή

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Παρασκευής. Ο 29χρονος είχε φτάσει με την κοπέλα στο διαμέρισμα της οδού Ικαρίας στη Γλυφάδα προκειμένου να μαζέψουν τα τελευταία πράγματα καθώς θα έπρεπε να παραδώσουν το σπίτι στον ιδιοκτήτη.

Κάποια στιγμή οι γείτονες άκουσαν φωνές και δυνατούς θορύβους. Ο νεαρός, ο οποίος ήταν υπό την επήρεια ουσιών, είχε σηκώσει χέρι στην 20χρονη, με την ίδια να ανοίγει την πόρτα και να προσπαθεί να ξεφύγει.

Μετά τον τσακωμό η νεαρή κοπέλα κατέβηκε τρέχοντας από το διαμέρισμα στην είσοδο της πολυκατοικίας. Προσπάθησενα ξεφύγει. Ο 29χρονος την ακολούθησε. Στην πυλωτή της πολυκατοικίας την έριξε στο έδαφος και άρχισε να την γρονθοκοπά με μανία σε σώμα και κεφάλι.

Αστυνομικοί της ομάδας ΟΠΚΕ που έκαναν περιπολία στην περιοχή αντικρίζουν τις σοκαριστικές εικόνες στην πυλωτή της πολυκατοικίας και αμέσως παίρνουν στο κυνήγι τον 29χρονο.

Εκείνος τους ξεφεύγει και μπαίνει ξανά στην πολυκατοικία. Σέρνει την κοπέλα μέχρι τον 4ο όροφο και συνεχίζει να τη χτυπά. Εκείνη τη στιγμή η γειτόνισσα βλέποντας το κορίτσι γεμάτο μώλωπες τη βάζει στο σπίτι της και της σώζει τη ζωή.

Ο δράστης μπαίνει στο διπλανό διαμέρισμα και λίγα λεπτά αργότερα πριν καταφέρουν να σπάσουν την πόρτα οι αστυνομικοί βάζει τέλος στη ζωή του με ένα 9αρι όπλο που είχε παράνομα στην κατοχή του.

«Περίπου μισή ώρα την κράτησα στο σπίτι, προσπαθούσε να ηρεμήσει. Της έδωσα λίγο νερό», είπε η κα Φιλιώ.

"Πολύ καλό παιδί, ευαίσθητο, τα κρατάει μέσα του και δεν θέλει να πληγώνει τους άλλους", λέει η γιαγιά της 20χρονης


Η γιαγιά της 20χρονης μιλά στο MEGA και συγκλονίζει. Η εγγονούλα της όπως λέει τα κρατούσε όλα μέσα της. Της είχε στοιχίσει ο θάνατος του πατέρα της πριν από 6 χρόνια. «Πολύ καλό παιδί, ευαίσθητο, τα κρατάει μέσα του και δεν θέλει να πληγώνει τους άλλους. Με τον μπαμπά της είχε πολύ δέσιμο, πολλή αδυναμία. Έφυγε ανακοπή μέσα στον δρόμο και αυτό ήταν».

Ο 29χρονος αυτόχειρας ήταν γνώριμος των αρχών. Είχε απασχολήσει για ληστεία, υποθέσεις ναρκωτικών και απείθεια ενώ έδινε το παρόν στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας 2 φορές το μήνα.

Μία ημέρα πριν επιτεθεί στην 20χρονη είχε προκαλέσει σοβαρό τροχαίο ατύχημα και είχε εξαφανιστεί.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής ερευνούσαν σπιθαμή προς σπιθαμή το διαμέρισμα μέχρι αργά το βράδυ. Εντόπισαν πάνω από 10 κιλά κοκαΐνης και κάνναβης, αλλά και ηρεμιστικά χάπια.

Tραγωδία στη Γλυφάδα: Η κατάθεση της 20χρονης

Η 20χρονη αρχικά μίλησε με ψυχολόγο και στη συνέχεια κατέθεσε στην αστυνομία.

«Από τότε που είχε μπλέξει με ναρκωτικές ουσίες η κατάσταση είχε ξεφύγει. Με είχε χτυπήσει άλλη μία φορά πριν από ένα μήνα. Δεν τον είχα καταγγείλει. Με απειλούσε. Μου έλεγε «έτσι και πας στην αστυνομία θα σκοτώσω και εσένα και αυτούς», ανέφερε στις Αρχές η 20χρονη για τον 29χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η 20χρονη έχει μεταφερθεί σε συγγενικό σπίτι.