Πέντε ζώα βρήκαν φρικτό θάνατο στην Ήπειρο όταν ασυνείδητοι πέταξαν φόλες με συνέπεια να τα δηλητηριάσει.

Περιπατητές που βρέθηκαν στην Αετομηλίτσα εντόπισαν έναν χρυσαετό πεσμένο στο έδαφος, μία νεκρή αλεπού, μία γάτα και δύο άλλα πουλιά.

Η θανάτωση ειδών άγριας πανίδας και ορνιθοπανίδας ήταν το αποτέλεσμα της ενέργειας κάποιου ή κάποιων να «σπείρουν» δηλητηριασμένα δολώματα κοντά στο ρέμα της Αετομηλίτσας στην Ήπειρο.

Σύμφωνα με το epiruspost, τα δολώματα έγιναν αντιληπτά από περιπατητές που βρέθηκαν στην περιοχή στο πλαίσιο της προετοιμασίας πολυαναμενόμενου «Sarantaporos Science Week» του ερχόμενου καλοκαιριού.

Εντοπίστηκαν 13 δηλητηριασμένα δολώματα

Οι περιπατητές εντόπισαν συνολικά 13 δηλητηριασμένα δολώματα και ενημέρωσαν τη Μονάδα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών.

Στελέχη από τον πρώην Φορέα Βόρειας Πίνδου έφτασαν στην Αετομηλίτσα και με την βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου που διαθέτουν αφαίρεσαν τα δολώματα και προχώρησαν στην περισυλλογή των νεκρών ζώων και πουλιών.

«Ακούγονταν σαν άνθρωπος που παθαίνει ασφυξία και πασχίζει για αέρα. Βλέπαμε τη ράχη του να ανεβοκατεβαίνει από τις κοφτές, δύσκολες ανάσες. Χαροπάλευε καθώς τα ζωτικά του όργανα νεκρώνονταν σιγά σιγά από το νευροτοξικό δηλητήριο που μόλις πριν λίγα λεπτά είχε πάρει μέσα του, καταναλώνοντας μια νεκρή αλεπού, η οποία είχε φάει νωρίτερα μια από τις πολλές φόλες που σκόρπισε ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ τους. Προφανώς και στόχος του ήταν να σκοτώσει αυτά και πολλά ακόμη άγρια ζώα», επισημαίνει ο Δημήτρης Παπαγεωργίου με ανάρτηση του στο facebook και παραθέτει σχετικό φωτογραφικό υλικό.