Η κυριακάτικη πεζοπορία για μια 55χρονη στο όρος Δίρφυς στην κεντροανατολική Εύβοια, είχε δυσάρεστη κατάληξη καθώς τραυματίστηκε στο κεφάλι. Οι άνθρωποι που ήταν μαζί της, ειδοποίησαν την Πυροσβεστική και αμέσως στήθηκε επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, στο σημείο συνδράμουν δυνάμεις της Π.Υ. Χαλκίδας, ενώ εκλήθη και η 7η ΕΜΑΚ από τη Λαμία με την Ορειβατική της Ομάδα. Για τη μεταφορά της έχει δοθεί εντολή σε ελικόπτερο του Πυροσβεστικού Σώματος.

Με Super Puma σε νοσοκομείο της Αθήνας

Η επιχείρηση διάσωσης της τραυματισμένης γυναίκας ολοκληρώθηκε απογευματινές ώρες με απόλυτη επιτυχία και αυτή την ώρα μεταφέρεται με το ελικόπτερο Super Puma στην Ελευσίνα και από εκεί με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ θα διακομισθεί σε νοσοκομείο της Αθήνας καθώς φέρει σοβαρο τραύμα στο κεφάλι και χρήζει ιατρικής περίθαλψης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του evima.gr, η 60χρονη γυναίκα είναι από την Αθήνα και μαζί με τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας της βρέθηκαν στην περιοχή για ορειβασία.

Δίρφυς: Τα μονοπάτια του παρουσιάζουν αυξημένη δυσκολία

Το όρος Δίρφυς, αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό σχεδόν όλο το χρόνο και γκρουπ από όλη την Ελλάδα αλλά και από τον υπόλοιπο κόσμο, ανεβαίνουν στις κορυφές του ή διασχίζουν τα μονοπάτια του που ειδικά στα ανατολικά παρουσιάζουν αυξημένη δυσκολία.

Μόλις τον περασμένο Δεκέμβρη, υπήρξε και πάλι συναγερμός για τραυματισμό ενός ορειβάτη στο ψηλότερο βουνό της Εύβοιας και χρειάστηκε η συνδρομή ελικοπτέρου του Πολεμικού Ναυτικού για την μεταφορά του στο Νοσοκομείο Χαλκίδας.