Με 203 κλήσεις και παραπομπή 17 οδηγών στη Δικαιοσύνη η Τροχαία Αττικής έδωσε το «παρών» στην κυριακάτικη… έξοδο, πρωί και βράδυ, των Αθηναίων.

Ειδικότερα, αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) διενήργησαν από τα χαράματα της Κυριακής έως την ίδια ώρα τη Δευτέρα 661 ελέγχους σε αυτοκίνητα και μοτοσικλέτες και εντόπισαν 189 παραβάτες οδηγούς. Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην ακινητοποίηση 23 οχημάτων και την αφαίρεση των πινακίδων σε 74 περιπτώσεις, διπλωμάτων οδήγησης σε 28 και των πινακίδων κυκλοφορίας σε 29.

Διαβάστε ακόμα: Τροχαία: Το 52% των θανάτων στην ΕΕ σημειώθηκαν σε επαρχιακούς δρόμους

Οι περισσότερες παραβάσεις αφορούσαν τη μη χρήση κράνους (42) και ζωνών ασφαλείας (13). Σε 31 περιπτώσεις οι οδηγοί οδηγούσαν έχοντας καταναλώσει μεγαλύτερη του επιτρεπομένου ποσότητα αλκοόλ, ενώ 14 οδηγοί εντοπίστηκαν να οδηγούν με υπερβολική ταχύτητα.

Ένας οδηγός παραβίασε τον κόκκινο σηματοδότη, τρεις έκαναν επικίνδυνους ελιγμούς και δύο επίδειξη ικανοτήτων κι ένας μιλούσε στο κινητό τηλέφωνο. Σε τρεις περιπτώσεις τα οχήματα δεν είχαν περάσει από ΚΤΕΟ, ενώ εντοπίστηκε ταξί με πειραγμένο ταξίμετρο. Καταγράφηκαν επίσης άλλες 139 παραβάσεις.