Μαθητές μαθαίνουν χόκεϊ για να μπουν στα... Πανεπιστήμια
Απίστευτο κόλπο στην Αργολίδα για την εισαγωγή στα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα
Τι και αν η Στέρνα Αργολίδας είναι οικισμός σε υψόμετρο 180 μ. - κοντά στο χωριό Λυρκεία - και στην απογραφή του 2001 βρέθηκε να έχει 182 κατοίκους;
Η ομάδα χόκεϊ επί χόρτου που δραστηριοποιείται στο χωριό είναι ικανή να βοηθήσει τους μαθητές για ένα καλύτερο... μέλλον!
Μάλιστα, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Καθημερινή, πίσω από τα τεκταινόμενα πρωταθλήματα χόκεϊ στα οποία μετέχουν οι πρωταθλητές του ’ργους και της ευρύτερης περιοχής όπως και η πληθώρα αθλητικών σωματείων σε παράξενα αθλήματα σε όλη τη χώρα, κρύβεται η επιχείρηση που έχουν στήσει κάποιοι με στόχο να πριμοδοτούνται οι "πρωταθλητές" μαθητές με επιπλέον μόρια στις εξετάσεις με σκοπό να βελτιώνουν την σχολή εισαγωγής.
Ειδικότερα, σύμφωνα με απόφαση του υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Γιάννη Ανδριανού, "ανακαλείται η ειδική αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ", όπως άλλωστε, ανέφερε η σχετική ανακοίνωση με την επίσημη δικαιολογία να κάνει λόγο για τη μη συμπλήρωση του απαιτούμενου αριθμόυ σωματείων. Αναλυτικότερα, για τη σύσταση μιας ομοσπονδίας απαιτούνται 20 σωματεία, εκ των οποίων πρέπει να είναι ενεργά τουλάχιστον τα 15. Ακριβώς όπως συνέβη και με άλλες ομοσπονδίες για τις οποίες υπάρχει σφραγίδα τους και κάποιοι επιτήδειοι που διεκδικούσαν και έπαιρναν τις κρατικές επιχορηγήσεις. Βέβαια για την κατάργηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χόκεϊ, ο μικρός αριθμός των ενεργών σωματείων μάλλον είναι απλώς η επίσημη δικαιολογία. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Ανδριανός, ο οποίος και εκλέγεται με τη ΝΔ στο νομό Αργολίδας, αναμένεται να τοποθετηθεί επί τους θέματος, μετά την ολοκλήρωση της έρευνας. Ενδεικτικά, στο Πρωτάθλημα Εφήβων το 2009-2010 είχαν δηλωθεί 12 ομάδες χόκεϊ. Από το 2010, ενημερώθηκε και η επίσημη ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας.
Όμως, σύμφωνα με τις πληροφορίες της Καθημερινής, όλες αυτές οι Ομοσπονδίες, είναι μάλλον ανύπαρκτες, υπήρχαν στα χαρτιά και κανείς μαθητής δεν συμμετείχε. Αντίθετα, κάποιοι εκμεταλλευόμενοι τη σφραγίδα της Ομοσπονδίας, υποστήριζαν ότι έφτιαχναν πρωταθλήματα διαφόρων κατηγοριών. Οι δε μαθητές, όταν έφταναν στην Γ ' Λυκείου, κάνοντας χρήση της σχετικής διάταξης, ακριβώς λόγω της επίδοσής τους στο χόκεϊ, μοριοδοτούνταν επιπλέον στις πανελλαδικές και βελτίωναν την τελική κατάταξη στον πίνακα υποψηφίων. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, η εγγραφή στα εν λόγω σωματεία κόστιζε περί τα 800 ευρώ.
Στην πραγματικότητα, λοιπόν, αυτοί ήταν οι λόγοι για τους οποίους κατάργησε την ελληνική Ομοσπονδία Χόκεϊ ο κ. Ανδριανος, την ίδια στιγμή που οι σχετικές καταγγελίες έφτασαν και στα αυτιά της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Μάλιστα, κυβερνητική πηγή ανέφερε ότι ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, κ. Λέανδρος Ραιντζής διέταξε έρευνα, ενώ η υπόθεση θα πάρει το δρόμο της Δικαιοσύνης.