Aκόμη φρουρούμενα στο νοσοκομείο Ζακύνθου τα δύο υιοθετημένα παιδιά που κακοποιούσε η μητέρα τους, καθώς ακόμη δεν έχει ανάψει το πράσινο φως για να φιλοξενηθούν σε κατάλληλη δομή.
Σύμφωνα με πληροφορίες του tempo24 μετά την καταδικαστική απόφαση για τη μητέρα και την απαγόρευση του εισαγγελικού λειτουργού η κακοποιητική μάνα να βλέπει τα παιδιά, κατατέθηκε αίτημα για φιλοξενία τους σε μονάδα του "Χαμόγελου του Παιδιού".

Το αίτημα εκκρεμεί από τις 9 Απριλίου, καθώς απάντηση δεν έχει δοθεί, με αποτέλεσμα τα παιδάκια (12 ετών το αγόρι και 9 ετών το κορίτσι) να παραμένουν σε δωμάτιο του νοσηλευτικού ιδρύματος της Ζακύνθου από τις αρχές του μήνα, οπότε και έγινε γνωστή η τραγική κατάσταση που βίωναν.

Διαβάστε ακόμα: Γιαννόπουλος για κακοποίηση παιδιών στη Ζάκυνθο: Βρήκαν πάλι ζεστασιά στο "Χαμόγελο του Παιδιού" - Στο πλευρό τους οικεία πρόσωπα


Ζάκυνθος: Η μητέρα επισκέφθηκε τα δύο υιοθετημένα παιδιά της στο νοσοκομείο, αλλά εκείνα δεν ήθελαν να τη συναντήσουν

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του tempo24, η 50χρονη μητέρα από τη Ζάκυνθο που καταδικάστηκε σε 16 μήνες φυλάκιση με αναστολή για κακοποιητική συμπεριφορά σε βάρος των παιδιών της επισκέφθηκε την Τρίτη τα δύο υιοθετημένα παιδιά της στο νοσοκομείο, αλλά εκείνα φαίνεται ότι δεν ήθελαν να τη συναντήσουν.

Γι’ αυτόν τον λόγο, οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου ενημέρωσαν τις Αρχές, με αποτέλεσμα να αλλάξει η εντολή του εισαγγελέα. Έτσι, η μητέρα δεν μπορεί πλέον να βλέπει τα παιδιά, καθώς της απαγορεύτηκε η είσοδος στο νοσοκομείο της Ζακύνθου όσο τα παιδιά της βρίσκονται εκεί.

Η μητέρα επισκέφτηκε και την Τετάρτη το νοσοκομείο, αλλά λόγω της απαγόρευσης δεν είδε τα παιδιά της.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα παιδιά ήταν αναστατωμένα μετά την επίσκεψη της μητέρας τους και πιθανότατα είναι ο λόγος που αποφασίστηκε από τον εισαγγελέα να μην της επιτραπεί η είσοδος στο νοσοκομείο.


Το χρονικό της κακοποίησης των παιδιών

Η ιστορία της οικογένειας στη Ζάκυνθο ξεκίνησε να ξετυλίγεται όταν αυτοκτόνησε ένας 49χρονος άνδρας στον Άγιο Δημήτριο. Ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με κυνηγετικό όπλο και πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα, άφησε σημειώματα.

Μερικές ημέρες μετά, τα παιδιά του 49χρονου, ηλικίας 12 και 9 ετών, έφυγαν από το σπίτι που ζούσαν με τη μητέρα τους, ζητώντας βοήθεια από γειτόνισσα της οικογένειας.

Η 49χρονη μητέρα κακοποιούσε τα ανήλικα παιδιά για 3 χρόνια και εκείνα αναζητούσαν τη σωτηρία τους. Η γυναίκα στην οποία προσέφυγαν για βοήθεια, ενημέρωσε την αστυνομία και άμεσα συνελήφθη η 49χρονη μητέρα.

Στη συνέχεια, τα παιδιά διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ζακύνθου. Μετά από εξέταση των ιατρών, διαπιστώθηκαν σημάδια κακοποίησης στο σώμα των παιδιών.