Εντολή για πειθαρχικό έλεγχο στην εισαγγελέα που έβαλε στο αρχείο μήνυση η οποία στρεφόταν και κατά πολιτικών προσώπων από συγγενείς θυμάτων των Τεμπών έδωσε η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Γεωργία Αδειλίνη, με παραγγελία της προς τη διευθύνουσα την Εισαγγελία Εφετών Λάρισας.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητάει να διερευνηθούν τυχόν πειθαρχικές ευθύνες της εισαγγελικής λειτουργού η οποία δεν διαβίβασε αμελλητί στη Βουλή μηνυτήρια αναφορά συγγενών θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, η οποία στρεφόταν και κατά πολιτικών προσώπων σχετικά με τις καταγγελίες για «μπάζωμα» του χώρου του σιδηροδρομικού δυστυχήματος.

Συγκεκριμένα, η κυρία Αδειλίνη στην παραγγελία της αναφέρει: «Παρακαλούμε να διερευνήσετε κατά το άρθρο 117§1 περ. στα΄, 9 Ν. 4938/2022, τυχόν πειθαρχική ευθύνη της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Ε. Κ., η οποία εξέδωσε απορριπτική επί της ουσίας διάταξη για καταγγελθέντες υπουργούς, ως εμπλεκομένους στην Υπόθεση των Τεμπών, κατά παράβαση του άρθρου 86 του Συντάγματος και του Νόμου 3126/2003, άρθρο 4 § 4 «περί ποινικής ευθύνης υπουργών».

Υπενθυμίζεται πως βάσει του νόμου περί ευθύνης υπουργών μόνη αρμόδια να κρίνει τις τυχόν ποινικές ευθύνες πολιτικών προσώπων είναι η Βουλή.