«Πράσινο φως» από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για την πρώτη μη κρατική σχολή Ιατρικής στην Ελλάδα από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και τη CVC. Το μη κρατικό μη κερδοσκοπικό πανεπιστήμιο με βάση την απόφαση θα έχει την επωνυμία «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» και ως καταστατικό σκοπό έχει την ίδρυση και λειτουργία Ιατρικής Σχολής στην Αθήνα, στο πλαίσιο του πρόσφατου νόμου για τη λειτουργία μη κρατικών ΑΕΙ και κατόπιν λήψης των απαραίτητων διοικητικών αδειών από τα αρμόδια όργανα, όπως διευκρινίζεται.

Η χθεσινή απόφαση της ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού, που εγκρίθηκε ομόφωνα, αφορά την απόκτηση κοινού ελέγχου από την εταιρεία με την επωνυμία «Hellenic Healthcare Holding 3 (Cyprus) Limited» και τον οργανισμό ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία «ΠΛ Πανεπιστήμιο Λευκωσίας» επί της υπό σύσταση εταιρείας με την επωνυμία «University of Nicosia Greece Branch Medical Limited» και της υφιστάμενης εταιρείας με την επωνυμία «VANES Limited».

Η Healthcare Holding 3 (Cyprus) ανήκει στο δίκτυο CVC και δραστηριοποιείται στην Ελλάδα σε πολλούς κλάδους, μεταξύ άλλων της υγείας, του ηλεκτρονικού εμπορίου, των τροφίμων και της ασφάλισης. Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας εδρεύει στην Κύπρο και ελέγχεται από την Εταιρεία Περιορισμένης Ευθύνης με την επωνυμία «EDEX Educational Excellence Corporation Ltd». Παρέχει υπηρεσίες τριτοβάθμιας ανώτατης εκπαίδευσης στην Κύπρο, δυνατότητα την οποία παρέχει και σε εξ αποστάσεως φοιτητές στην Ελλάδα, ενώ η EDΕX μέσω θυγατρικών της παρέχει υπηρεσίες επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης.