Έντεκα καταγγελίες έχουν κατατεθεί στην εισαγγελέα Κω για σεξουαλική παρενόχληση ή κακοποίηση παιδιών ηλικίας 10 έως 15 ετών σε βάρος του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο, από το βράδυ του Σαββάτου,

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Νοτίου Αιγαίου, ήδη οι γονείς έξι παιδιών έχουν υποβάλλει καταγγελίες και έχουν δώσει καταθέσεις, ενώ σε εξέλιξη είναι ακόμα πέντε καταγγελίες. 

Σε καταθέσεις προχωρούν και τα παιδιά μετά την εξέταση τους από ψυχολόγο του Νοσοκομείου Ρόδου.

Να σημειωθεί ότι η υπόθεση ήρθε στη δημοσιότητα μετά από καταγγελία πατέρα δεκάχρονου παιδιού,πρόσφυγα κατοίκου του νησιού, ο οποίος μάλιστα κινδύνευσε να απελαθεί λόγω έλλειψης εγγράφων, ενώ οι γονείς των μαθητών οι οποίοι προχώρησαν και σε διαμαρτυρία έξω από το Αστυνομικό τμήμα Νισύρου, όπως δήλωσαν στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου, φέρονται αποφασισμένοι να παλέψουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη.

"Έδινε προφυλακτικά και sex toys στα παιδιά"

Ανοίγουν τα στόματα για τη δράση του αρχαιοφύλακα από τη Νίσυρο, με τις καταγγελίες σε βάρος του να φαίνεται πως λαμβάνουν τη μορφή «χιονοστιβάδας». Ο 50χρονος κατηγορείται ότι έδειξε πορνογραφικό υλικό σε 10χρονο γιο μετανάστη.

Ο 10χρονος ήταν ο πρώτος που έσπασε τη σιωπή του για τις καταγγελλόμενες έκφυλες δραστηριότητες του 50χρονου αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο. Αμέσως μετά, το κουβάρι για όσα συνέβαιναν στο νησί άρχισε να ξετυλίγεται και τα στόματα να ανοίγουν.

Νίσυρος - Καταγγελία μητέρας για τον αρχαιοφύλακα: «Ήταν ατσαλάκωτος, ο καλοσυνάτος, αλλά έβγαζε κάτι πονηρό - Μας έλεγαν ότι έχει πλάτες, θα σας ρημάξουμε»

Σύμφωνα με νέα καταγγελία μητέρας ανηλίκου στο MEGA:

«Το δικό μου το παιδί ήρθε τη Δευτέρα το απόγευμα, είχε πάρει ήδη το θέμα διάσταση, οπότε λέει ”θέλω να σας μιλήσω, αφορά και εμένα”. Ανεβαίνει στο δωμάτιο, κατεβαίνει και μας δείχνει κάποια προφυλακτικά. Του λέμε ”τι είναι αυτά;”. Είναι παίκτης στην ομάδα ο γιος μου, 14,5 στην ηλικία και στον τελευταίο αγώνα που είχανε, τον είχε προσελκύσει στο λιμάνι της Ρόδου και του τα έδωσε. Μας ανέφερε ότι τον έχει καλέσει σπίτι του. Του έχει δείξει όλα αυτά τα παιχνίδια που έχει, του έκανε πρόταση να πάει να τα δοκιμάσει. Του έβρισκε συχνά δικαιολογία να πάει, δήθεν ”έλα να σου δώσω κάτι” και πήγαινε και τελικά του έδινε προφυλακτικά. Από πέρυσι το καλοκαίρι γίνεται όλη αυτή η ιστορία με όλη την παρέα των παιδιών, γιατί σήμερα θα καταθέσουν πάνω από εφτά παιδάκια».

«Δεν είχα καμία εικόνα. Το μόνο που είχε συμβεί πέρυσι λίγο πριν αρχίσουν τα σχολεία, ήταν κάποια παιδιά, τα οποία ήθελε να τα πάρει μονοήμερη εκδρομή αυτός. Ήταν ”ατσαλάκωτος”, ήταν ο άνθρωπος ο υπέροχος, ο καλοσυνάτος. Έβγαζε κάτι πονηρό. Εγώ τον θεωρούσα γλοιώδη. Δεν ήταν το παιδί μου μέσα στα παιδιά με τις ουσίες. Ο δικός μου ήταν μόνο με τα σεξουαλικά αντικείμενα. Έχει δώσει σε κάποια παιδιά από την παρέα. Μας είπε το δικό μας το παιδί ότι είχε και κάμερες στην τουαλέτα. Επίσης, ότι το είχε κάνει τύπου ερωτική φωλίτσα. Δηλαδή έλεγε στα παιδιά ”φέρτε το κορίτσι σας, θα σας δώσω το κλειδί”. Υπάρχουν άνθρωποι που τον βοηθάνε και τον καλύπτουν, που έχουν κρύψει τα αντικείμενά του. Κυριακή και Δευτέρα τον είχαν στα σπίτια τους. Έβγαιναν οι ίδιοι και μας έλεγαν ”θα δείτε τι θα πάθετε. Ο … έχει πλάτες. Δεν ξέρετε τι κρύβεται από πίσω του. Θα σας ρημάξουμε”», συμπληρώνει.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0ps0invz63t)

«Δεν έδειχνε μόνο πορνογραφικό υλικό, αλλά κυκλοφορούσε και στο σπίτι γυμνός - Μας τα είπε όλα, τώρα που ήρθαν όλα στη φόρα»


Από τη μεριά της, συγγενής άλλου θύματος, τονίζει:

«Εγώ σαν συγγενής του θύματος, όταν έμαθα ό,τι γινόταν, είχα μπει σε ένα σοκ, ως γνωστόν η οικογένειά μας έχει μεγάλες επιπτώσεις και οι οικογένειες που βγήκαν να μιλήσουν. Πρέπει να είμαστε όλοι δυνατοί και ενωμένοι. Ο συγγενής μου είναι ένα μικρό παιδί και έχει αρχίσει να είναι απόμακρος, να μη θέλει να μιλήσει, να φοβάται. Άλλαξε εντελώς η συμπεριφορά του μετά από ό,τι μάθαμε. Μας είπε ότι όχι μόνο έδειχνε πορνογραφικό υλικό, αλλά κυκλοφορούσε και στο σπίτι γυμνός και έδειχνε και τα sex toys μαζί με βίντεο. Όταν προσπάθησε να τον αγγίξει, ο συγγενής μου σηκώθηκε και έφυγε και δεν ξαναμίλησε ποτέ γι’ αυτό και τώρα που ήρθαν όλα στη φόρα, επειδή ξεφοβήθηκε, μας τα είπε όλα. Είναι αγόρι 13 ετών».

«Τα παιδάκια φοβόντουσαν να μιλήσουν τόσο καιρό ή δεν έδιναν σημασία. Περιμένουμε τα παιδιά να μας πουν τι έγινε. Έχω ακούσει από διάφορους ανθρώπους ότι υπήρχαν πολλές βοήθειες για αυτόν τον κατηγορούμενο ο οποίος δεν αξίζει να είναι έξω. Ασχολούμαστε μόνο με το τι θα κάνουμε για να μπει στη φυλακή. Είμαστε όλοι ενωμένοι», συμπληρώνει.