Άφαντος παραμένει ο γνωστός μπασκετμπολίστας της ομάδας του Περιστερίου τον οποίο κατήγγειλε η σύντροφός του στις αρχές για κακοποίηση. Μάλιστα ο αθλητής δεν εμφανίστηκε ούτε στον αγώνα της ομάδας του αλλά ούτε και στο αστυνομικό τμήμα και παραμένει άφαντος.

Ο 29χρονος Αμερικανός τα ξημερώματα της περασμένης Παρασκευής, φέρεται κατά την διάρκεια τσακωμού, με την σύντροφο του, να την χτύπησε στο πρόσωπο και να την δάγκωσε στην πλάτη. Η 26χρονη, επίσης, αθλήτρια του μπάσκετ, κατέθεσε μήνυση σε βάρος του συντρόφου της για ενδοοικογενειακή βία και η αστυνομία άρχισε να τον αναζητά στα πλαίσια του αυτοφώρου. Μάταια όμως.

Η καταγγέλλουσα, επίσης Αμερικανίδα, δήλωσε ότι δεν γνωρίζει τη διεύθυνση κατοικίας του συντρόφου της στο Περιστέρι, όπου έλαβε χώρα το περιστατικό. Η αστυνομία αναζήτησε τον παίκτη και στον αγώνα που είχε η ομάδα του την Παρασκευή, αλλά δεν τον εντόπισε καθώς εκείνος είχε δηλώσει ασθένεια και δεν εμφανίστηκε στο γήπεδο.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0pytnpllmx5)

«Βροχή» οι καταγγελίες

Πάντως οι καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία παρουσιάζουν σημαντική αύξηση το τελευταίο διάστημα. Μόνο το Σάββατο έγιναν 129 κλήσεις στο 100 και καταγράφηκαν 90 περιστατικά σε όλη την επικράτεια, με τις αστυνομικές αρχές να περνούν χειροπέδες σε 45 άτομα, ενώ τέσσερα θύματα οδηγήθηκαν σε δομές φιλοξενίας.

Σε όλη τη χώρα, έχουν εξασφαλιστεί με μέριμνα των αστυνομικών αρχών ειδικά διαμορφωμένοι χώροι προκειμένου να μπορούν να φιλοξενηθούν γυναίκες-θύματα ενδοοικογενειακής βίας καθώς και μέλη των οικογενειών τους όπως τα ανήλικα παιδιά τους όταν χρειάζονται προστασία.