Κανείς από τους πέντε αστυνομικούς που εμπλέκονται άμεσα ή έμμεσα στη δολοφονία της 28χρονης Κυριακής Γρίβα, την 1η Απριλίου, δεν επιθυμεί να αναλάβει την όποια ευθύνη τού αναλογεί για το τραγικό περιστατικό.

*Διαβάστε εδώ: Άγιοι Ανάργυροι: Τα πρώτα συμπεράσματα των ψυχιάτρων για τον δολοφόνο της Κυριακής Γρίβα

Σύμφωνα με πληροφορίες από τις καταθέσεις τους, στο πλαίσιο της ΕΔΕ, καθένας ρίχνει το βάρος της ευθύνης στον άλλο.

Πρώτη, η 23χρονη αξιωματικός υπηρεσίας υπογράμμισε πως παρέλειψε να ακολουθήσει το πρωτόκολλο, καθώς ήταν παρούσα η υποδιοικήτρια του τμήματος, η οποία και εκτελούσε χρέη επόπτριας. Ως εκ τούτου, δεν όφειλε να ενημερώσει το διοικητή του αστυνομικού τμήματος ή το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας, από τη στιγμή που η υποδιοικήτρια ως επόπτρια ήταν θεωρητικά, λόγω της υπηρεσίας της, ανώτερη. Συν τοις άλλοις, επικαλέστηκε τη μικρή εμπειρία της στην αντιμετώπιση τέτοιων ζητημάτων, από τη στιγμή που η προϊστάμενή της ήταν παρούσα.

Ακολούθως, ο 49χρονος φρουρός του Α.Τ., ο οποίος ούτως ή άλλως βρίσκεται υπό καθεστώς απόταξης (λόγω της καταδίκης του για αδικήματα πλαστογραφίας και διακίνησης μεταναστών), τόνισε πως δεν έλαβε την παραμικρή ενημέρωση, πως δεν είχε καθαρό οπτικό πεδίο από τη σκοπιά όπου βρισκόταν και πως όλα συνέβησαν πολύ γρήγορα. Μέσα στις ημέρες αναμένεται και η υποβολή της κατάθεσης του αστυνομικού-τηλεφωνητή του κέντρου της Άμεσης Δράσης (εκείνος που αναφέρθηκε στο περιπολικό-ταξί), ο οποίος βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια.

Οι καταθέσεις και το συνολικό πόρισμα της ΕΔΕ αναμένεται να σταλούν με τη συμπλήρωσή τους στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος θα αποφανθεί για την άσκηση διώξεων σε κάποιους ή όλους τους εμπλεκόμενους αστυνομικούς.

Εκτιμάται πως θα ασκηθούν διώξεις για παράβαση καθήκοντος, ενώ οι συνήγοροι της οικογένειας της Κυριακής πιέζουν για την άσκηση δίωξης για ανθρωποκτονία διά παραλείψεως.

Σημειώνεται, πως πέραν των αιτημάτων για την άρση τηλεφωνικού απορρήτου από την πλευρά του πατέρα της Κυριακής, η μητέρα ζητά διά των συνηγόρων της την αναπαράσταση του εγκλήματος μπροστά από το Α.Τ. των Αγίων Αναργύρων.

Να σημειωθεί ότι στις 18 Απριλίου καταχωρήθηκε η πρώτη καταγγελία γυναίκας εις βάρος πρώην συντρόφου της στο μοιραίο Α.Τ. Οι αστυνομικοί ακολούθησαν κατά γράμμα το πρωτόκολλο και έκαναν όσα έπρεπε να έχουν κάνει, αλλά δεν έπραξαν, στην υπόθεση της 28χρονης.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0p44y2rjhk1)