Χειροτονήθηκε ως πρεσβύτερος Αυγουστίνος ο Ανέστης Βλάχος, ο εγγονός του αγαπημένου ηθοποιού του ελληνικού κινηματογράφου Ανέστη Βλάχου.

*Διαβάστε εδώ: Χειροτονείται ο εγγονός του Ανέστη Βλάχου: "Εύχομαι κάποια στιγμή να ηγηθεί της εκκλησίας", λέει ο πατέρας του

Το μυστήριο τελέστηκε από το μητροπολίτη Νέας Ιωνίας Γαβριήλ χθες, στην εκκλησία της Αγίας Μαρίνας στη Νέα Φιλαδέλφεια, παρουσία του μητροπολίτη Ανέων Μακαρίου, πλήθους ιερέων της Μητροπόλεως Νέας Ιωνίας και πιστών που ήρθαν μέχρι και από την Αυστραλία.

Στο χειροτονητήριο λόγο του, ο πατήρ Αυγουστίνος εξέφρασε, με εμφανή συγκίνηση, τη βαθύτατη ευγνωμοσύνη του προς τον Τριαδικό Θεό για τις πλούσιες δωρεές στη ζωή του και ευχαρίστησε το μητροπολίτη Γαβριήλ για την αγάπη και την εμπιστοσύνη με τις οποίες τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους, καθώς και τους παρισταμένους πνευματικούς του πατέρες και τα μέλη της οικογένειάς του, που συνεχώς βρίσκονται πλάι του στην πορεία του.

Στην αντιφώνησή του, ο σεβασμιότατος απηύθυνε λόγους πατρικής αγάπης στο νεοχειροτονηθέντα ιερέα, επισημαίνοντας τον ένθερμο ζήλο, τη βαθιά πίστη και την ειλικρινή αφοσίωσή του να υπηρετεί και να λειτουργεί τα άχραντα μυστήρια.

Ο μητροπολίτης Γαβριήλ αναφέρθηκε επίσης στο υψηλό αξίωμα της ιεροσύνης, το οποίο αποτελεί σταυρό για κάθε κληρικό, καθώς και στο σημαντικό ρόλο και την ευθύνη του πρεσβυτέρου, καλώντας τον πατέρα Αυγουστίνο να είναι πάντοτε ειλικρινής και να διακονεί το ιερό θυσιαστήριο με πνεύμα ταπεινότητας και αυτοθυσίας, ώστε να καταστεί άξιος λειτουργός της Εκκλησίας.

Το νέο πρεσβύτερο τίμησαν με την παρουσία τους ο δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας-Ν. Χαλκηδόνας Ιωάννης Τομπούλογλου, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, φορείς της πόλης, εκπρόσωποι τοπικών πολιτιστικών συλλόγων και πλήθος συγγενών και φίλων του, οι οποίοι προσήλθαν με ευλάβεια στο ναό της Αγίας Μαρίνας, για να προσευχηθούν για το νεοχειροτονηθέντα ιερέα και να αναφωνήσουν «άξιος». Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο μητροπολίτης κ. Γαβριήλ χειροθέτησε σε αρχιμανδρίτη τον πατέρα Αυγουστίνο, ο οποίος στη συνέχεια, με την παρότρυνση του σεβασμιότατου, μοίρασε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές του εκκλησιάσματος.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0pm7hovacrd)