Ακίνητα-φιλέτα σε περιοχές όπως Ψυχικό, Παπάγου και Νέα Σμύρνη, τα οποία έμεναν στα αζήτητα μετά τον θάνατο των ηλικιωμένων ιδιοκτητών τους, «άρπαζαν» τα μέλη σπείρας που εξαρθρώθηκε προ ημερών.

*Διαβάστε εδώ: Γυναικοκτονία στους Αγίους Αναργύρους: Πινγκ-πονγκ οι ευθύνες για την 28χρονη Κυριακή - Τι υποστηρίζουν οι αστυνομικοί στις καταθέσεις τους

Εκμεταλλευόμενοι προφανώς τη γραφειοκρατία, κατασκεύαζαν στο άψε σβήσε πλαστά έγγραφα και στη συνέχεια τα πουλούσαν ως δικά τους.

Τα έγγραφα για τον «φάκελο» του ακινήτου συγκέντρωναν ο 68χρονος αρχηγός και ένας 60χρονος δικηγόρος.

Σε συνομιλία που δημοσίευσε το thetoc.gr, μέλος της οργάνωσης ακούγεται να συνδιαλέγεται με τον εγκέφαλο της σπείρας για ένα ακίνητο στου Παπάγου, οι ιδιοκτήτες του οποίου δεν βρίσκονται εν ζωή.

Πρόκειται για μια από τις τρεις περιπτώσεις που η εγκληματική οργάνωση κατάφερε να προβεί σε όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, προκειμένου να πουλήσει τα ακίνητα σε υποψήφιους αγοραστές.

«Ναι, ρε. Είκοσι χρόνια μού είπε ο δικηγόρος για να κάνει κίνηση το κράτος. Είκοσι χρόνια, αφού δεν έχουν τελειώσει ακόμα. Λοιπόν, φτιάξε το χαρτί, το παραχωρητήριο, να μπουκάρω, γεια». Η συγκεκριμένη συνομιλία καταγράφηκε λίγη ώρα μετά την επίσκεψη του μέλους της εγκληματικής οργάνωσης στην εφορία.

Στόχος ήταν να ενημερωθεί για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της κατοικίας και για τυχόν οικονομικές εκκρεμότητες των ιδιοκτητών. «Έχει πεθάνει και αυτός και δεν έχει τίποτα, το ’21 πέθανε» ακούγεται να λέει στον αρχηγό, ενώ σε άλλο σημείο ο κατηγορούμενος φαίνεται ανήσυχος για πιθανή εμπλοκή του κράτους λόγω χρεών του ιδιοκτήτη της κατοικίας.

Αρχηγός: Άμα πλησιάσει το κράτος, πες «παιδιά, εγώ είμαι 25 χρόνια εδώ πέρα και κάνω χρησικτησία και θα τα πληρώσω». Ε, σ’ τα λέει τώρα και φεύγει, δεν θέλει διαδικασία. Εντάξει;

Μετά την πλαστογράφηση των εγγράφων, φαινόταν πως ο εκάστοτε ιδιοκτήτης είχε παραχωρήσει σε μέλος της εγκληματικής οργάνωσης επ’ αόριστον το ακίνητο προς χρήση.

«Θα το πάω να μου το σφραγίσει, να της δώσουμε το χαρτζιλίκι της και θα φύγουμε», αναφέρει σε συνομιλία ο 68χρονος αρχηγός, αποκαλύπτοντας ότι χρημάτιζε πρόσωπα σε καίριες θέσεις. Η έρευνα συνεχίζεται.