«Δεν ξέρω πού είμαι, δεν έχω δύναμη να μιλήσω, να περπατήσω. Σκέφτομαι το παιδί μου, την γυναικά μου, την μητέρα μου. Δεν μπορείς να πεθάνεις κι εσύ. Η ζωή θα συνεχιστεί άλλα ο πόνος θα μείνει. Δεν μου είχε κοπεί ποτέ η καρδιά στα δυο, το έζησα σήμερα». Αυτά ήταν τα πρώτα λόγια του βουλευτή της ΝΔ Γιάννη Καλλιάνου στην εκπομπή του Mega, LiveNews.

Παράλληλα ο βουλευτής επιμένει στο ότι ο πατέρας του χάθηκε γιατί συγκεκριμένοι γιατροί στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν δεν τον έστειλαν εγκαίρως σε μονάδα αυξημένη φροντίδας. 

«Συγκεκριμένος άνθρωπος διευθυντής της αγγειοχειρουργικής μονάδας στο Αττικό νοσοκομείο, εκτιμούσε ότι είναι καλά, με άψογες εξετάσεις. Σχεδόν παρουσίαζαν τις εξετάσεις του ως εξετάσεις μωρού… Περίμενα κι εγώ να βγει από το νοσοκομείο μέχρι που ξεκίνησαν οι πρώτες δύσπνοιες και ήρθε και ο αδερφός μου από την Κύπρο, είναι καρδιολόγος και έχει σώσει χιλιάδες ανθρώπους. Ήξερε ακριβώς τα προβλήματα του. Έπεσε στα πόδια όλων και τους έλεγε ότι ο πατέρας μου δε θα αντέξει αν δεν μπει σε μονάδα αυξημένη φροντίδας» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Καλλιάνος.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0t9cn9pmrll)

"Θα κινηθώ σκληρά νομικά" 

«Δεν ήταν το προβλήματα του συστήματος υγείας. Το πρόβλημα ήταν ότι συγκεκριμένοι τρεις άνθρωποι έλεγαν ότι ο πατέρας μου είναι καλά και δε χρειάζεται να μπει ούτε σε ΜΕΘ ούτε σε ΜΑΘ. Αν είχαν ακούσει τον αδερφό μου, αυτή τη στιγμή ο πατέρας μου θα ήταν εδώ δίπλα στο αυτοκίνητο και θα πηγαίναμε μια καθιερωμένη βόλτα» τόνισε ο Γιάννης Καλλιάνος και υποστήριξε ότι πρόκειται να αναζητήσει το δίκιο του μέσω της νομικής οδού.

«Έχω όλα τα μηνύματα στα χέρια μου. Όλα αυτά θα κατατεθούν στον κύριο Κούγια που θα αναλάβει την υπόθεση για να οδηγηθούν εκεί που πρέπει οι άνθρωποι που στέρησαν τη ζωή του πατέρα μου. Θα κινηθώ σκληρά νομικά, επιθετικά νομικά… Το «Αττικόν» τώρα είπε ότι είχε προβλήματα πολλά (ο ασθενής). Τότε γιατί μας έλεγαν ότι είναι καλές οι εξετάσεις του» αναρωτήθηκε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Τι είπε για την ΕΔΕ

«Η ΕΔΕ διατάχθηκε από τον διοικητή. Θα είναι μάγκας ο διοικητής αν δεν προστατεύσει, αν δεν γίνει γκέτο και προστατευθούν όλοι μεταξύ τους. Ελπίζω η γιοι, τα παιδιά του κάθε διοικητή και υποδιοικητή να μην ζήσουν ποτέ την εικόνα που είδα στον πατέρα μου. Έσκυψα, τον φίλησα, είχε ταχύπνοια…», είπε ακόμη.

«Κόπηκε η ζωή μου στα δύο. Δεν είναι μάγκες αυτοί που δεν κλαίνε. Έκανα τα πάντα για να τιμήσω τον πατέρα μου. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα. Υπέπεσαν σε άλλο ένα λάθος. Έβγαλαν στοιχεία του πατέρα μου και αυτό είναι κακούργημα. Τον πατέρα μου δε θα τον φέρω πίσω. Μακάρι να μπορούσα να κουνήσω τα βουνά. Έκανα τα πάντα. Αλλά ζητώ συγνώμη αν δε μπόρεσα να κάνω κάτι παραπάνω, να πείσω τους γιατρούς να σώσουν τον πατέρα μου» κατέληξε ο Γιάννης Καλλιάνος.

Άδωνις Γεωργιάδης: Έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα

Την ίδια ώρα, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, από την πλευρά του δήλωσε μιλώντας στο Live News πως «Δεν υπεισέρχομαι στα ζητήματα ιατρικής φύσης, είμαι υπουργός, όχι γιατρός. Οι ευθύνες το υπουργού και της κυβέρνησης είναι αν υπήρξαν: διαθέσιμη μονάδα εντατικής θεραπείας – που υπήρξε – γιατροί, νοσηλευτές και φάρμακα. Ως προς τη ουσία της υπόθεσης πράγματι διατάχθηκε ΕΔΕ μετά τον θάνατο του κ. Καλλιάνου, ώστε να καταγραφούν ενόρκως όλα τα γεγονότα και να ελεγχθεί δικαστικά εάν η διαδικασία που προβλέπεται έχει τηρηθεί. Η εικόνα που έχω είναι ότι έχουν τηρηθεί όλα τα πρωτόκολλα στην περίπτωση του κ. Καλλιάνου».

Αναφερόμενος ο υπουργός Υγείας στις δηλώσεις του αδελφού του Γιάννη Καλλιάνου είπε: «Μίλησε κάπως απαξιωτικά συνολικά για τους γιατρούς στην Ελλάδα. Αυτό θα μου επιτρέψετε να πω ΄το δεν είναι αλήθεια, η Ελλάδα έχει καλούς γιατρούς. Το ΕΣΥ έχει καλούς γιατρούς και το νοσοκομείο Αττικόν είναι από τα καλύτερα που έχουμε».

Δείτε τις δηλώσεις του υπουργού Υγείας

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0t9nxtn9iz5)