Στα σκαριά βρίσκεται το πρώτο Κέντρο Αλτσχάιμερ που θα δημιουργηθεί στη χώρα μας. Το κέντρο, που θα αποτελέσει παρηγοριά για τους Έλληνες ασθενείς, θα ανεγερθεί στο Δήλεσι κατόπιν πρωτοβουλίας του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερωνύμου.

Για τον σκοπό αυτό, την Τετάρτη ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με τον Βασίλειο Γιανναρά, εκπρόσωπο του Ιωάννη Κούστα της εταιρείας Danaos Κατασκευές. Ακολούθησε υπογραφή μνημονίου συνεργασίας μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του υφυπουργού Υγείας, Δημήτρη Βαρτζόπουλου, ώστε, μετά την ανέγερση του κέντρου, αυτό να τεθεί αμέσως σε λειτουργία υπό την εποπτεία του υπουργείου Υγείας.

6200477

Το Κέντρο Αλτσχάιμερ αποτελούσε όραμα του Αρχιεπισκόπου, το οποίο πλέον είναι θέμα χρόνου να υλοποιηθεί. Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο 3.000.000 ευρώ, που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα στον χώρο της Υγείας. Υπενθυμίζεται ότι στο Δήλεσι λειτουργεί και το Κέντρο Γεροντολογίας και Προνοιακής Υποστήριξης «Άγιος Πορφύριος» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών. Σημειώνεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος την Τετάρτη είχε συνάντηση με την υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, και τον επίσκοπο Τανάγρας, ώστε να υπάρξει συνεργασία για την καταπολέμηση του σχολικού εκφοβισμού και την καταστολή όλων των φαινομένων βίας.