Με ιστορίες τρόμου αλλά και ψυχολογική πίεση, οι δύο… μάγισσες της Πρέβεζας κατάφεραν να κάνουν υποχείριό τους μια 56χρονη, η οποία πριν από μερικές ημέρες προχώρησε σε καταγγελία για απάτη. Πρόκειται για τη γνωστή ιστορία της «αφαίμαξης» 150.000 ευρώ σε μετρητά και κοσμήματα αξίας τουλάχιστον 40.000 ευρώ, που αναστάτωσε την πόλη της Πρέβεζας. Μετά και την πρώτη καταγγελία, η ΕΛ.ΑΣ. προχώρησε στην ταυτοποίηση και της δεύτερης γυναίκας Ρομά, η οποία μαζί με τη συνεργό της έκαναν πλύση εγκεφάλου στο 56χρονο θύμα.

Η ιστορία ξεκίνησε τον Ιούλιο του 2023 και συνεχίστηκε για σχεδόν δέκα μήνες, όπου οι δύο επιτήδειες, με δήθεν γνώσεις περί μαγείας, έσφιγγαν συνεχώς τον κλοιό γύρω από την 56χρονη. Τη συνάντησαν σε παραλία της περιοχής και, κατά τα φαινόμενα, πρέπει να διαπίστωσαν πως ήταν μια γυναίκα ευκατάστατη. Με επιδέξιο τρόπο τής έπιασαν κουβέντα και άρχισαν να βάζουν στο μυαλό της ιστορίες για τον «κακό κόσμο, το κακό μάτι, που θέλει την καταστροφή της». Η 56χρονη «λύγισε» γρήγορα μπροστά στις ψυχολογικές πιέσεις, αφού οι δύο «μάγισσες» ισχυρίστηκαν πως έπρεπε με κάποιον τρόπο να προστατεύσει την υγεία των αγαπημένων της. Έτσι, ανά τακτά χρονικά διαστήματα της αποσπούσαν μετρητά, προκειμένου να αγοράζουν τα υλικά εκείνα που απαιτούνταν ώστε να «λυθούν τα μάγια».

Το επόμενο διάστημα, η διαδικασία επαναλαμβανόταν, μέχρι και τις 16 Απριλίου, οπότε οι δράστιδες απέσπασαν τα τελευταία 15.000 ευρώ. Την ίδια ημέρα, η 56χρονη προχώρησε σε καταγγελία. Την επομένη, οι Αρχές οδηγήθηκαν στην ταυτοποίηση της πρώτης, ενώ χθες ταυτοποίησαν και τη δεύτερη. Οι δύο γυναίκες παραμένουν ελεύθερες, καθώς παρήλθε η διορία του αυτοφώρου. Ωστόσο, η δικογραφία έχει διαβιβαστεί στον αρμόδιο εισαγγελέα, ο οποίος αναμένεται να ασκήσει ποινική δίωξη για απάτη σε βαθμό κακουργήματος. Ως εκ τούτου δεν αποκλείεται η έκδοση εντάλματος για τη σύλληψή τους.

*Δημοσιεύθηκε στην Ontime