ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 24ωρη απεργία τη Μεγάλη Τετάρτη 1/5 (Πρωτομαγιά), παρότι η αργία έχει μεταφερθεί για την επόμενη εβδομάδα.

«Για τα συνδικάτα, η Πρωτομαγιά είναι ημέρα Απεργίας και όχι μεταφερόμενης αργίας. Η ΓΣΕΕ δεν ''διεκδικεί'' από τις εκάστοτε Κυβερνήσεις να κηρύσσουν ως Αργία την 1η ΜΑΗ και μάλιστα μεταφερόμενη και περιφερόμενη» αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, και καλούν όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους ανέργους, στην 24ωρη Γενική Απεργία για την Εργατική Πρωτομαγιά, την Τετάρτη 1η Μαΐου, και στο Συλλαλητήριο των Συνδικάτων, στις 11.00 το πρωί, στην Πλατεία Κλαυθμώνος και στα Συλλαλητήρια των Εργατικών Κέντρων.

Υπενθυμίζεται πως η υποχρεωτική αργία της Πρωτομαγιάς έχει μεταφερθεί για την Τρίτη του Πάσχα 7/5.

Η ΑΔΕΔΥ από την πλευρά της «καλεί τους εργαζόμενους στο Δημόσιο να δώσουν δυναμικά το ''παρών'' στην απεργία και στις απεργιακές συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 1η του Μάη 2024, σε ολόκληρη τη χώρα. Η απεργιακή συγκέντρωση της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στην Αθήνα θα γίνει στις 11:00 π.μ., στην Πλατεία Κοραή».

Πρωτομαγιά: Πώς θα κινηθούν τα ΜΜΜ στην ΑΘήνα

«Χειρόφρενο» τραβούν τη Μ. Τετάρτη, 1/5, Μετρό, Τραμ, Ηλεκτρικός, ΟΣΕ.

Όπως τονίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών και Μέσων Σταθερής Τροχιάς και όλοι οι Σιδηροδρομικοί «συμμετέχουμε στην 24ωρη γενική απεργία τη Μ. ΤΕΤΑΡΤΗ 1Η ΜΑΗ 2024, και ΚΑΛΟΥΜΕ τα Σωματεία Μέλη μας, τους Σιδηροδρομικούς, να δώσουν δυναμικό παρόν στη συγκέντρωση της ΓΣΕΕ στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Αθήνα), στις 11.00’ αλλά και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν τα κατά τόπους Εργατικά Κέντρα και Ομοσπονδίες της χώρας».

Δεμένα θα παραμείνουν και τα πλοία τη Μ. Τετάρτη 1η Μαΐου, καθώς, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΠΝΟ:

« Η Διοίκηση της Ομοσπονδία μας τιμώντας τους αγώνες των Εργαζομένων και των Ναυτεργατών για την Εργατική Πρωτομαγιά και αναγνωρίζοντας το διαχρονικό μήνυμα του Σικάγο του 1886, αποφάσισε, την συμμετοχή της στην πανελλαδική – πανεργατική 24ωρη απεργία που προκήρυξε η ΓΣΕΕ στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την Πρωτομαγιά 2024, η οποία αρχίζει την 00.01 ώρα της 1-5-2024, ημέρα Τετάρτη και λήγει στις 24.00 της ίδιας ημέρας»

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0sy5d9q7oq1)