Θύελλα αντιδράσεων έχει δημιουργηθεί από τους συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας στο Μάτι, ύστερα από τις ποινές που επιβλήθηκαν από το δικαστήριο σε μόλις 6 από τους 21 κατηγορουμένους και με την απόφαση να αφεθούν ουσιαστικά ελεύθεροι.

Μάλιστα, οι κατηγορούμενοι για την φωτιά στο Μάτι δικάστηκαν με τον προηγούμενο ποινικό κώδικα και όπως εξηγούσαν νομικοί κύκλοι οι ποινές ήταν αναμενόμενες και φαινόταν από την προδικασία όταν τρεις φορές προσπάθησε ο ανακριτής να τις μετατρέψει σε κακουργηματικού χαρακτήρα η εισαγγελία και τις 3 φορές επέστρεψε πίσω την δικογραφία λέγοντας ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο γιατί έτσι όπως ήταν τότε το θεσμικό πλαίσιο τα όποια κακουργήματα  δεν θα μπορούσαν να σταθούν σε δικαστήριο και δεν θα μπορούσαν να δικαστούν ούτε καν για τα πλημμελήματα. Όπως έλεγαν οι ίδιοι κύκλοι αν δικάζονταν με το νέο θεσμικό πλαίσιο το οποίο θα ισχύσει από την 1η Μαΐου κάποιοι θα πήγαιναν φυλακή.

Μιλώντας στο Live News ο Άγγελος Κοντοθάνος συγγενής θυμάτων και ο οποίος πέταξε την καρέκλα σήμερα στο δικαστήριο στο άκουσμα της απόφασης είπε: «Σήκωσα μια καρέκλα και την πέταξα. Ανέλαβα την ευθύνη μου ενώ σ' εκείνη την αίθουσα 1,5 χρόνο ούτε ένας δεν έχει πει αναλαμβάνω ευθύνη αλλά ούτε η λέξη συγγνώμη και είπα να το κάνω εγώ», είπε.

Ο κ. Κοντοθάνος είπε μεταξύ άλλων ότι: «Η δικαστής μίλησε στην αίθουσα για 102 νεκρούς και όχι για 104 γιατί τα δίδυμα Χερουβείμ δεν έχουν συγγενή Α βαθμού εν ζωή να υποστηρίξει την κατηγορία. Είναι απλά δυο αριθμοί, απλά πλημμελήματα και τα διδυμάκια Χερουβείμ δεν μπορούν να υποστηρίξουν την κατηγορία της δολοφονίας τους. Ντροπή στο δικαστήριο που είχε την ευκαιρία να τιμωρήσει κάποιους υπεύθυνους για κάτι και δεν το έκανε». «Εύχομαι οι τύψεις να τους κάνουν να τρελαθούν και να τους μισήσουν τα παιδιά τους», είπε κλείνοντας.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0wms3361h7t)


Σοκαριστική καταγγελία από συγγενή - «Δεν μου επέτρεψαν να εκπροσωπήσω τις νεκρές 5χρονες ανιψιές μου»

Ο κ. Αριστείδης Χερουβείμ μίλησε επίσης στο Live News και είπε ότι έχασε όλη την πατρική του οικογένεια. Έχασα την μητέρα μου, την αδερφή μου και τα 5χρονα διδυμάκια που ήταν ανίψια μου.

«Δεν μου επέτρεψαν να εκπροσωπήσω τις δυο ανιψιές μου γιατί δεν έχω Α βαθμού συγγένεια», είπε.  Για τον άνθρωπο που πέταξε την καρέκλα πρόσθεσε: «Πέταξε μια καρέκλα στο πουθενά χωρίς να θέλει να τραυματίσει κανέναν και την ίδια ώρα άλλοι που καταδικάστηκαν σε 111 χρόνια φυλάκισης τους φυγάδευαν και έφευγαν ελεύθεροι».

Ο κ. Χερουβείμ καταλόγισε ευθύνες τόσο σε αστυνομία όσα και σε Λιμενικό.

«Δεν διώχτηκε το δασαρχείο, που έχει τεράστιες ευθύνες, δεν διώχτηκε το ΕΚΑΒ, που δεν έμπαινε στην περιοχή. Αυτή η δίκη θα έπρεπε να κρατήσει ακόμα 1,5 χρόνο αν έπρεπε να βρούμε όλη την ουσία», κατέληξε.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0wn00zvfxft)