Το μαγικό ταξίδι στον κόσμο των Χριστουγέννων ξεκινάει σήμερα και ντύνει ολόκληρη την πόλη της Δράμας και τους επισκέπτες της με τα πιο γλυκά, ζεστά και όμορφα χαμόγελα.

Για ενδέκατη συνεχόμενη χρονιά, λοιπόν, η μαγική «Ονειρούπολη» ζωντανεύει και πάλι τις ημέρες των Χριστουγέννων και καλεί τους μικρούς και μεγάλους φίλους των «παραμυθιών» να ταξιδέψουν για έναν ολόκληρο μήνα (έως τις 4 Ιανουαρίου) σε έναν κόσμο μαγευτικό.

Ο ’γιος Βασίλης και η παρέα του -τα σκανδαλιάρικα ξωτικά- πασπαλισμένοι με τη μαγεία των Χριστουγέννων θα δίνουν το «παρών» σε καθημερινή βάση στη μεγαλύτερη Χριστουγεννιάτικη γιορτή της χώρας, για να προσφέρουν αμέτρητα χαμόγελα στους επισκέπτες της.

Παραμυθένια ξύλινα σπιτάκια με διάφορες δράσεις για τους λιλιπούτειους φίλους της Ονειρούπολης, ποικίλα καλλιτεχνικά δρώμενα, πλούσια εδέσματα και ροφήματα (θα παρασκευάζονται στα σπιτάκια της «αγοράς»), τρενάκια περιήγησης, παγοδρόμιο, καρουζέλ και ο ονειρικός στολισμός του παραμυθένιου χωριού πλημμυρίζουν με μαγεία και λάμψη τις στιγμές σας εδώ, κάνοντάς σας να μην θέλετε να απομακρυνθείτε από αυτή τη ζεστή, χριστουγεννιάτικη «αγκαλιά» ούτε λεπτό.

Τι θα συναντήσετε στη μαγική Ονειρούπολη; Το σπιτάκι του ’η Βασίλη, το ατελιέ των ξωτικών, το εργαστήρι ζαχαροπλαστικής, το εργαστήριο αρτοποιίας, το σπιτάκι νέων τεχνολογιών- εκπαιδευτικής ρομποτικής, τα σταθμαρχεία, το ταχυδρομείο και το θερμοκήπιο της Ονειρούπολης, το σπιτάκι της «μαγικής σκηνής» και του «Χαμόγελου του παιδιού», το ατελιέ της ζωγραφικής, το σπιτάκι των χρωμάτων και των μελωδιών με τις λαχταριστές φατσούλες, το σπιτάκι κυκλοφοριακής αγωγής, το «Μανιταρόσπιτο», το σπιτάκι παροχής πρώτων βοηθειών κ.α.

Στην είσοδο της Ονειρούπολης το κέντρο ενημέρωσης επισκεπτών σας υποδέχεται στο χώρο και σας εξηγεί με γιορτινή διάθεση τα πάντα για τα ποικίλα δρώμενα, τα σπιτάκια των δωρεάν δράσεων καθώς και τα σπιτάκια της αγοράς, για να μην «χαθείτε» στον πολύχρωμο και αστραφτερό «λαβύρινθο». Ένα λαβύρινθο από τον οποίο στην ουσία δεν θα θέλετε να ελευθερωθείτε!

Το απόγευμα της Πέμπτης στις 19.00, λοιπόν, στην κεντρική σκηνή της Ονειρούπολης ζωντανεύει το πιο όμορφο χριστουγεννιάτικο παραμύθι της Ελλάδας με τους Γρηγόρη Αρναούτογλου, Μαρία Μπεκατώρου και Δημήτρη Σταρόβα να σας καλωσορίζουν σε ένα πάρτυ, όπου πρωταγωνιστές θα είναι οι μουσικές από τον dj Χρήστο Σαραντούδη, που θα συνοδεύονται από πολύ χορό και τραγούδι.

Σημειώστε ότι κατά τη διάρκεια της λειτουργίας της Ονειρούπολης, διάσημοι καλλιτέχνες θα πραγματοποιούν παραστάσεις και συναυλίες στην κεντρική της σκηνή.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα της Ονειρούπολης με ένα κλικ εδώ.

Info:

Δευτέρα- Παρασκευή: 10.00-14.00 (4-21 Δεκεμβρίου από τις 09.00) & 17.30-21.00
Σάββατο- Κυριακή & 25/12, 26/12, 01/01, 02/01: 10.00-21.00

Είσοδος: δωρεάν

Δημαρχείο Δράμας
Βερμίου 2 & 1ης Ιουλίου
τηλ. +30 2521 350624
info@oneiroupolidramas.gr
www.oneiroupolidramas.gr