Σοκ έχει προκαλέσει το περιστατικό εγκατάλειψης νηπίου, που σημειώθηκε τη Δευτέρα στην Κηφισιά, όταν ένα αγοράκι 5 ετών έμεινε ξεχασμένο για πάνω από 6 ώρες μέσα σε σχολικό λεωφορείο, καθώς ο οδηγός και η συνοδός δε φρόντισαν να ελέγξουν, αν κατέβηκαν όλα τα παιδιά από το όχημα.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του Νηπιαγωγείου του δήμου Κηφισιάς, Γιώργος Χουντουμάδης μίλησε σχετικώς στο Action24 και την εκπομπή «Πρωινή Ζώνη», αναφέροντας πώς το παιδάκι βγήκε μόνο του από το λεωφορείο, ωστόσο ξαναγύρισε και έμεινε στο κάθισμά του, όπου εντοπίστηκε σχεδόν 6,5 ώρες αργότερα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε: «Τον πρώτο ρόλο για τα παιδιά τον έχει η συνοδός. Τη Δευτέρα το πρωί ενώ παραλάβανε πέντε παιδάκια στο σχολικό, στο νηπιαγωγείο κατεβάσανε τέσσερα. Το ένα ήταν κουρασμένο και το πήρε ο ύπνος στο κάθισμα, με αποτέλεσμα να μην το προσέξουν, να παρκάρουν το πούλμαν στο πάρκινγκ το οποίο είναι μακριά. Δεν το είδαν ούτε εκεί, με αποτέλεσμα να κλείσουν το σχολικό. Το παιδάκι όταν ξύπνησε ήταν μόνο του» και συνέχισε τονίζοντας: «Το παιδί άνοιξε την πόρτα, κατέβηκε, βρισκόταν μάλιστα πολύ κοντά σε λεωφόρο, ευτυχώς γύρισε πίσω, έδειξε τρομερή ψυχραιμία. Εγώ τον λέω "μικρό ήρωα". Το παιδί δέθηκε με τη ζώνη και έβγαλε ένα βιβλίο που είχε μέσα στην τσάντα του και διάβασε μέχρι να το βρουν, κάτι που έγινε μετά από 6,5 με 7 ώρες».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1a21ydc4ext)

Άφαντοι ο οδηγός και η συνοδός του σχολικού

Σε βάρος του οδηγού, της συνοδού και της εταιρείας των σχολικών λεωφορείων σχηματίστηκε δικογραφία για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο, κατόπιν καταγγελίας του πατέρα του παιδιού, ωστόσο τόσο ο οδηγός όσο και η συνοδός αναζητούνται στο πλαίσιο του αυτοφώρου και δεν απαντούν στις κλήσεις των αστυνομικών.

Όπως τόνισε ο πατέρας του 5χρονου, το παιδί ξύπνησε και μόλις αντιλήφθηκε ότι ήταν ολομόναχος τρόμαξε. Κατέβηκε από το σχολικό, αλλά βλέποντας τον κόσμο και την κίνηση μπήκε πάλι μέσα.

Ο κύριος Χουντουμάδης επαίνεσε το παιδί για την ωριμότητα και την ψυχραιμία, που επέδειξε λέγοντας: «Ήταν θαυμαστή η ωριμότητα που επέδειξε ο μικρός μας φίλος και τι να πω Συγχαρητήρια! Υπάρχουν μεγάλοι που δεν θα ενεργούσαν με τόση ψυχραιμία. Συγχαρητήρια και σε αυτόν και στους γονείς, οι οποίοι το έχουν οπωσδήποτε διδάξει να είναι τόσο καλός και αυτόνομος». 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d19y959k50zl)

Όπως υπογράμμισε: «Ήταν πολύ τυχερός στην ατυχία του, διότι οπωσδήποτε αυτό ήταν από τα χειρότερα σενάρια, το καλύτερο θα μπορούσε πάρα πολύ εύκολα, πρώτα απ’ όλα ευτυχώς που δεν είχε ζέστη, γιατί το σχολικό ήταν κλειστό και το παιδί θα είχε σκάσει αν είχε παραπάνω ζέστη. Ευτυχώς που δεν πήγε κάποιος να ανοίξει το λεωφορείο, να πάρει ή να δει κάτι, να δει το παιδί. Αυτό ήταν το πιο εύκολο να βγει στον δρόμο στη λεωφόρο Αχαρνών, η οποία είναι πολυσύχναστος δρόμος και να το χτυπήσει ένα αυτοκίνητο, δηλαδή μόνο και μόνο που το σκέφτομαι μου κόβονται τα πόδια. Αδυνατώ να εκφράσω το πόσο τυχεροί είμαστε. Επειδή αυτό το πράγμα αλλάζει, δηλαδή τα 5 παιδιά πολλές φορές είναι 4, άλλες είναι 3, την άλλη φορά ήρθε 1, αλλά τώρα δεν ξέρω αν έχουν επικοινωνήσει οι γονείς ότι δεν θα ερχόταν το παιδί. Εντάξει τώρα εγώ προσωπικά αν ήμουν να παραλάβω από ένα αυτοκίνητο 3 άτομα και έβλεπα δύο θα ρώταγα για το τρίτο άτομο τι έγινε. Πιστεύω ότι και ένα τηλέφωνο, δηλαδή από το σχολείο στους γονείς ότι ξέρετε κάτι, δεν ήρθε. Το στείλατε γιατί δεν μας ειδοποιήσετε; και δείγμα ευθύνης και υπευθυνότητας. Είναι ένα συμβάν το οποίο το απεύχομαι από όλους. Πιστεύω ότι είναι καθαρά θέμα ατομικό, δηλαδή η ευθύνη για μένα βαραίνει την συνοδό κατά πρώτον και τον οδηγό κατά δεύτερον. Αναλαμβάνουμε να κάνουμε μια δουλειά και στην οποία εξαρτώνται άτομα, γιατί τώρα μιλάμε για παιδάκια τα οποία εξαρτώνται από εμάς. Πρέπει να έχουν εμπιστοσύνη σε εμάς, άρα και εμείς πρέπει να τους δείξουμε ότι αυτή την εμπιστοσύνη καλά κάνουν και την έχουν. Ας είμαστε λίγο πιο προσεκτικοί και ας αγκαλιάσουμε λίγο περισσότερο αυτό που κάνουμε με αγάπη».