Με ελικόπτερο μεταφέρθηκε τουρίστρια που τραυματίστηκε στο Φαράγγι της Σαμαριάς. Ειδικότερα, στις 7 το απόγευμα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση διάσωσης μιας Γερμανίδας τουρίστριας 51 χρονών, που τραυματίστηκε το μεσημέρι της Τετάρτης ενώ διέσχιζε το Φαράγγι της Σαμαριάς. Η γυναίκα τραυματίστηκε στο ισχίο, ενώ βρισκόταν στο 9ο χιλιόμετρο της διαδρομής. Η κατάστασή της κρίθηκε σοβαρή και για τον λόγο αυτόν ζητήθηκε η συνδρομή ελικόπτερου προκειμένου να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γερμανίδα είχε υποβληθεί πρόσφατα σε χειρουργική επέμβαση για την αφαίρεση λάμας και δεν θα έπρεπε να διασχίσει το φαράγγι.

Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν διασώστες από τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια Ανώπολης και Βρυσών, από την 3η ΕΜΑΚ, ο φορέας του Εθνικού Δρυμού και το ΕΚΑΒ. Η γυναίκα μεταφέρθηκε με φορείο στον οικισμό της Σαμαριάς, ενώ ελικόπτερο super puma έφθασε στον Εθνικό Δρυμό και τη μετέφερε στο νοσοκομείο Χανίων περίπου στις 7 το απόγευμα…

Μία ακόμη επιχείρηση διάσωσης στο Λουτρό Σφακίων

Να σημειωθεί ότι νωρίτερα σήμερα υπήρξε μία ακόμη επιχείρηση των Αρχών για ηλικιωμένη τουρίστρια που χάθηκε στο Λουτρό Σφακίων, ενώ έκανε πεζοπορία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται επίσης για Γερμανίδα η οποία έχασε τον προσανατολισμό της ενώ κινούνταν προς την Ανώπολη. Ο σύζυγος της 70χρονης γυναίκας ειδοποίησε τις Αρχές μέσω του 112. Περίπου μία ώρα μετά η γυναίκα εντοπίστηκε από τους διασώστες του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ανώπολης καλά στην υγεία της και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο.