Νέο σοκαριστικό περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας έρχεται στο φως της δημοσιότητας, με μια 23χρονη να καταγγέλλει πως δέχθηκε ξυλοδαρμό και απειλές από τον σύντροφό της.

*Διαβάστε εδώ: Κέρκυρα: Συνελήφθη 16χρονη μετά από καταγγελία της μητέρας της για ενδοοικογενειακή βία


Το χρονικό του ξυλοδαρμού

Σύμφωνα με την καταγγελία, η νεαρή ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον σύντροφό της, ο οποίος μπροστά στα μάτια του νεογέννητου βρέφους τους, δεν δίστασε να την πιάσει από τον λαιμό και να την απειλήσει.

Το συμβάν έγινε, αφού οι δυο τους είχαν γυρίσει από τον παιδίατρο, με τον 27χρονο να αρνείται την επίθεση, παραδεχόμενος ωστόσο πως μετά από καβγά, θόλωσε και την έπιασε από τον λαιμό.

Η υπόθεση οδηγείται σήμερα στη Δικαιοσύνη.


«Ήταν γεμάτη μελανιές - Προσπάθησε να την πνίξει»

«Στη συγκεκριμένη περίπτωση, όλοι έδρασαν γρήγορα», λέει η συνήγορος της κοπέλας, Ανθούλα Ανάσογλου.

«Η κοπέλα κυνηγήθηκε στο σπίτι με το λεχούδι στην αγκαλιά της, χτυπήθηκε, τσίριζε και φώναζε. Όταν ο δράστης κατάλαβε ότι θα συλληφθεί, κατέβηκε τις σκάλες αλλά τον πρόλαβαν», προσθέτει.

Σύμφωνα με την ποινικολόγο, «η κοπέλα ήταν γεμάτη μελανιές. Προσπάθησε να την πνίξει, ενώ είχε το βρέφος αγκαλιά».

Μάλιστα, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που η νεαρή ξυλοκοπήθηκε από τον ίδιο άνθρωπο.

«Όταν ήταν έγκυος η κοπέλα, τη χτύπησε. (…) Θεώρησε ότι πάει να τον παγιδεύσει και ξέσπασε με τον χειρότερο τρόπο», σημειώνει η δικηγόρος της κοπέλας.

«Αυτό που μας ενδιέφερες είναι οι ποινές, ειδικά σε ευάλωτες ομάδες. Θα έπρεπε ένα μέρος να εκτίεται. Με τον καινούργιο ποινικό κώδικα θα μπορούσε να εκτιθεί ένα μέρος, αυτό με ενδιαφέρει. Αυτός ο άνθρωπος δεν ενδιαφέρεται για το παιδί του, δε δίνει διατροφή, αλλά κανείς δεν ξέρει τι θα κάνει μεθαύριο», καταλήγει η κα Ανάσογλου.


«Η βία δεν έρχεται ξαφνικά»

Από την πλευρά της, η κλινική ψυχολόγος, Άννα Κανδαράκη, σημειώνει ότι βία σε ένα ζευγάρι δεν προκύπτει ποτέ ξαφνικά, αντίθετα πάντα προϋπάρχουν σημάδια που φανερώνουν μια προβληματική συμπεριφορά.

«Η βία δε θα έρθει ποτέ ξαφνικά, θα υπάρχουν κι άλλα δείγματα από πίσω, που μπορεί να είναι πιο κρυφά, είτε λέγεται έλεγχος, είτε λέγεται αποκλεισμός. (…) Πολύ μεγάλη προσοχή πριν αποφασίσουμε να μπούμε στο κομμάτι της γονεϊκότητας διότι μετά μπαίνουν άλλες ευθύνες. Πολύ σωστή επεξεργασία ποιον άνθρωπο επιλέγω να έχω δίπλα μου», συμπληρώνει.