Στο «φως» έρχονται νέα στοιχεία για το έγκλημα στο Κιλκίς, όπου κτηνοτρόφος πυροβόλησε κατά μίας ομάδας ανδρών, οι οποίοι εισέβαλλαν στην κτηνοτροφική μονάδα του, έχοντας τσεκούρια, προκειμένου να τον ληστέψουν.

Συγκεκριμένα, το περιστατικό σημειώθηκε στις Μουριές Κιλκίες, όπου φαίνεται πως επιχειρήθηκε από το 45χρονο θύμα και τους τρεις φερόμενους συνεργούς του, μεταξύ αυτών και δύο ανήλικοι (15 και 16 ετών), να ληστέψουν τον 54χρονο ιδιοκτήτη κτηνοτροφικής μονάδας και δράστη του εγκλήματος, όπως προκύπτει από την έρευνα που διεξάγει το Τμήμα Ασφαλείας Κιλκίς για τις συνθήκες του φονικού επεισοδίου.

Ήδη για την υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ. συνέλαβε τόσο τον 54χρονο κτηνοτρόφο που κατηγορείται για ανθρωποκτονία με δόλο, όσο και τους τρεις φερόμενους συνεργούς του θανόντος για απόπειρα ληστείας. Πρόκειται για έναν 38χρονο, τον 15χρονο γιο του και τον 16χρονο φίλο του δεύτερου.

Η μητέρα του 54χρονου κτηνοτρόφου περιέγραψε όσα έζησε ο γιος της στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα», λέγοντας πως:

«Πήγανε τέσσερα άτομα με τα τσεκούρια στο χέρι. Δεν ήξεραν ότι ο γιος μου κοιμάται στο μαντρί. Πήγαν να σπάσουν την πόρτα και να μπουν μέσα να κλέψουν. Όταν τους είδε ο γιος μου, εκείνοι φώναζαν. Τότε, είχε το όπλο μαζί του γιατί είναι στην ερημιά. Νόμιζαν ότι τα λεφτά τα είχε στο μαντρί. Προσπάθησαν να τον λιντσάρουν. Τότε έβγαλε το όπλο και πυροβόλησε. Κοιμόταν εκεί γιατί του έκλεβαν τα ζώα», είπε και πρόσθεσε: «Με πήρε και μου είπε "Μάνα, σκότωσα άνθρωπο". Πήρε την αστυνομία και τους είπε τι έγινε».

Κιλκίς: 54χρονος κτηνοτρόφος σκότωσε επίδοξο ληστή - Τι λέει η μητέρα του κατηγορούμενου


Το χρονικό της τραγωδίας στο Κιλκίς

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, γύρω στις 10.30 το βράδυ, τα τέσσερα άτομα μετέβησαν στην κτηνοτροφική μονάδα του 54χρονου, όπου επιχείρησαν να παραβιάσουν μία πόρτα, πίσω από την οποία βρισκόταν ο κτηνοτρόφος. Ο τελευταίος, αντιλαμβανόμενος την παρουσία τους και την προσπάθεια παραβίασης της πόρτας, πυροβόλησε μία φορά από το εσωτερικό του χώρου με κυνηγετική καραμπίνα, με αποτέλεσμα να τραυματίσει τον 45χρονο.

Αιμόφυρτος ο 45χρονος μαζί με τον 38χρονο φίλο του και τους δύο ανήλικους επέστρεψαν στο αυτοκίνητό τους και τράπηκαν σε φυγή, ενώ την ίδια ώρα ο 54χρονος ενημέρωσε τηλεφωνικά το Κέντρο Επιχειρήσεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Κιλκίς σχετικά με το περιστατικό.

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε βαριά τραυματισμένος στο σπίτι του 38χρονου, όπου όμως λίγο αργότερα κατέληξε. Όσον αφορά τον θανόντα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρόκειται για γεωργιανής καταγωγής άτομο με ποινικό παρελθόν που είχε αποφυλακιστεί το 2019 από το κατάστημα κράτησης Αλικαρνασσού και φιλοξενείτο τον τελευταίο καιρό από τον 38χρονο, στις Μουριές.

Από το σημείο του εγκλήματος κατασχέθηκαν η κυνηγετική καραμπίνα, ένας πυροσβεστήρας, ένα φυσίγγιο κι ένας κάλυκας κυνηγητικού όπλου.

Παραγγέλθηκε ιατροδικαστική εξέταση ενώ οι συλληφθέντες οδηγούνται στον αρμόδιο εισαγγελέα.