Μάχη για την κατάσβεση φωτιάς στο Πλατάνι Αχαΐας δίνει η Πυροσβεστική και σύμφωνα με πηγές του Σώματος επιχειρούν και δύο πεζετέλ.

Δύο σχολεία στην περιοχή εκκενώθηκαν και οι υπεύθυνοι απομάκρυναν τους μαθητές με λεωφορεία. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πυρκαγιά καίει κοντά στην κατασκήνωση της ΔΕΗ και αυτή την ώρα πληροφορίες αναφέρουν ότι η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη.

Με βάση τις πρώτες εκτιμήσεις, είναι πιθανό η φωτιά να ξεκίνησε από κάτοικο που έκαιγε ξερά χόρτα. Η φωτιά καίει σε χαμηλή βλάστηση που επικρατεί στην περιοχή, όμως το σημείο έχει και αρκετά σπίτια σε κοντινή απόσταση.

Φωτιά στο Πλατάνι



Στο σημείο έχει σπεύσει και ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Φωκίων Ζαΐμης. «Παρακολουθούμε από κοντά και ενισχύουμε το έργο της κατάσβεσης», λέει για την πυρκαγιά ο Φωκίων Ζαΐμης. Όπως αναφέρει η ανακοίνωση, «άμεσα βρέθηκε στην πυρκαγιά που ξέσπασε στο Πλατάνι ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης και υπεύθυνος στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να συνδράμει στην αντιμετώπιση του συμβάντος. Συγκεκριμένα, ο κ. Ζαΐμης έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook: «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης με δύο υδροφόρα οχήματα. Παρακολουθούμε από κοντά, ενισχύουμε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και συνεργαζόμαστε για την άμεση αντιμετώπιση του συμβάντος».

fotia-platani__1_
fotia-platani__2_
fotia-platani__3_