Ενώπιον του Εισαγγελέα αναμένεται να βρεθεί σήμερα, Τρίτη (11/6), ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος της 11χρονης στο χωριό Μυρτιά του Νομού Ηλείας.

Η είδηση της άγριας δολοφονίας 11χρονης προκάλεσε σοκ σε όλη τη χώρα, καθώς το άτυχο κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας σε ένα χωράφι με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό, πιθανότατα από κατσαβίδι, ενώ είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Κυριακής από το σπίτι του και είχε εκδοθεί Amber Alert.

Αρωγός στην εξιχνίαση της υπόθεσης το οπτικό υλικό που είχαν στην κατοχή τους οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου και το οποίο οδήγησε στη σύλληψη του 37χρονου θείου της 11χρονης, στην περιοχή Καταράχι της Ηλείας.

Ο 37χρονος δεν δίστασε το πρωί της Δευτέρας να πάει μαζί με τη σύζυγό του στο σπίτι της ξαδέρφης του για να της συμπαρασταθεί.

dolonos_11xronis_pirgos

Οι αστυνομικοί προχώρησαν στην προσαγωγή του 37χρονου και στη διάρκεια της ανάκρισης στην Ασφάλεια Πύργου ο άνδρας προσπαθούσε να πείσει ότι δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση του κοριτσιού, αλλά έπεσε σε αντιφάσεις. Τελικά, σύμφωνα με τις πληροφορίες, ομολόγησε ότι σκότωσε την ανιψιά του, χτυπώντας τη με ένα κατσαβίδι στο λαιμό. Μάλιστα, υπέδειξε στους αστυνομικούς και το σημείο που είχε πετάξει το πτώμα του κοριτσιού.

Διαβάστε ακόμα: Δολοφονία 11χρονης στον Πύργο: Τα πρώτα λόγια της μητέρας της - Καλλιακμάνης: "Την έσφαξε και την άφησε σε ένα χωράφι"


Δείτε φωτογραφίες από το σημείο που εντοπίστηκε η 11χρονη

xwrafi_11xroni_pyrgos__1_
xwrafi_11xroni_pyrgos__2_
xwrafi_11xroni_pyrgos__3_
xwrafi_11xroni_pyrgos__4_
xwrafi_11xroni_pyrgos__5_
xwrafi_11xroni_pyrgos__6_

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1we1jjca2x5)


Ηλεία: Το παρελθόν του δράστη

Ο 37χρονος -που, σύμφωνα με πληροφορίες, ομολόγησε ότι δολοφόνησε με κατσαβίδι το άτυχο κορίτσι και υπέδειξε το σημείο όπου ήταν η σωρός της- είχε συλληφθεί το 2017 για βιασμό ανηλίκου.

Αν και στο παρελθόν είχε καταδικαστεί για βιασμό ενός 14χρονου κοριτσιού, κυκλοφορούσε ελεύθερος επειδή η έφεση που είχε ασκήσει στο δικαστήριο της Ζακύνθου που πραγματοποιήθηκε το 2020 είχε αναστέλλουσα ισχύ.

Το δικαστήριο του είχε επιβάλει ποινή κάθειρξης εννιά χρόνων με αναστολή.

Ο 37χρονος που παρέμενε ελεύθερος και του είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι εμφάνισης στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του δύο φορές το μήνα, ενώ εκκρεμούσε η εκδίκαση της έφεσής του.
Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1wlsnb1izy9)

Η εξαφάνιση, το Amber Alert και το υλικό από τις κάμερες που οδήγησε στον δράστη

Το άτυχο κοριτσάκι βρέθηκε νεκρό νωρίς το απόγευμα της Δευτέρας (10/6) σε ένα χωράφι με τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο λαιμό, πιθανότατα από κατσαβίδι. Είχε εξαφανιστεί το βράδυ της Κυριακής (9/6) από το σπίτι του στην Μυρτιά Ηλείας για το οποίο είχε εκδοθεί και Amber Alert.

Η μητέρα του παιδιού προχώρησε στην δήλωση εξαφάνισης τα ξημερώματα της Δευτέρας και από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε η έρευνα της Ασφάλειας Πύργου.

Από το υλικό από κάμερες που συνέλεξαν και ανέλυσαν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, είδαν την 11χρονη να επιβιβάζεται με την θέλησή της σε ένα αυτοκίνητο και να φεύγει. Tο αυτοκίνητο ανήκε στον 37χρονο ξάδελφο και κουμπάρο της μητέρας της ανήλικης. H επιστροφή του με το ίδιο αυτοκίνητο και χωρίς την μικρή κινητοποίησε τις Αρχές οι οποίες τον προσήγαγαν.

Βίντεο-ντοκουμέντο από το αυτοκίνητο του θείου της 11χρονης

Βίντεο-ντοκουμέντο από το αυτοκίνητο του θείου της 11χρονης


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d1wgwd2dc65l)

Αρχικά ο 37χρονος ισχυρίστηκε ότι δεν είχε καμία σχέση με την εξαφάνιση, αλλά έπεσε σε αντιφάσεις με αποτέλεσμα τελικά να ομολογήσει την πράξη του.

Φως στο κίνητρο του δράστη και την ακριβή αιτία θανάτου της 11χρονης θα ρίξει η νεκροψία από τον ιατροδικαστή. Ο χρόνος θανάτου του παιδιού υπολογίζεται αργά το βράδυ έως και λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, ενώ ο ιατροδικαστής θέλει να κάνει πρώτα την νεκροψία για να διαπιστώσει αν υπήρξε και σεξουαλική κακοποίηση.

Η αστυνομία εξετάζει ακόμα αν πράγματι το έγκλημα διαπράχθηκε τόσο μακριά από το σπίτι της μικρής ή αν το πτώμα της 11χρονης μεταφέρθηκε εκεί εκ των υστέρων.

Πατέρας έξι παιδιών ο δολοφόνος της 11χρονης

«Μάθαμε και για κάποιον φερόμενο ως δράστη, ο οποίος ομολόγησε, ναι μένει στο χωριό. Έχει έξι παιδιά. Συγκλονισμένοι είμαστε, αυτά τα πράγματα παιδιά είναι τρομερά που συμβαίνουν» σημείωσε ο Βασίλης Θρακιάς, πρόεδρος της κοινότητας Αρετής προσθέτοντας ότι ο καθ’ ομολογίαν δράστης «είχε παραβατική συμπεριφορά».

Ο ιατροδικαστής τώρα θα διαπιστώσει αν το παιδί φέρει ίχνη βιασμού ή απόπειρας βιασμού. Ωστόσο, σύμφωνα με την ΕΡΤ ο ίδιος παραδέχτηκε ότι το κίνητρό του ήταν σεξουαλικό, ενώ φαίνεται να ομολόγησε ότι σκότωσε το παιδί με ένα κατσαβίδι.