Λίγα λεπτά πριν τη μία το μεσημέρι πέρασε την πόρτα της εξόδου από το νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» ο Νίκος Ρωμανός. Ο 21χρονος έμεινε στο νοσοκομείο μερικές μέρες έπειτα από την απόφασή του να λήξει την απεργία πείνας διάρκειας 31 ημερών με αίτημά του να του επιτραπεί να πηγαίνει στο ΤΕΙ Διοίκησης Επιχειρήσεων – στο οποίο έχει περάσει έπειτα από Πανελλαδικές Εξετάσεις που έδωσε μέσα στις φυλακές – και να δίνει μαθήματα.

Σήμερα, εμφανίστηκε συνοδευόμενος από ισχυρή αστυνομική δύναμη, ιδιαίτερα καταβεβλημένος, αξύριστος, χλωμός, με αρκετά κιλά λιγότερα, φορώντας ένα κοντομάνικο t-shirt και κρατώντας ένα ποτήρι με καφέ στα – δεμένα με χειροπέδες – χέρια του.

Βέβαια αυτές δεν είναι οι πρώτες εικόνες του Νίκου Ρωμανού από την ημέρα που ξεκίνησε την απεργία πείνας, αφού πριν από εβδομάδες το γύρο του διαδικτύου έκανε και πάλι η μορφή του 21χρονου παιδιού πίσω από τα κάγκελα του παραθύρου στο δωμάτιο του νοσοκομείου του να χαιρετά τους συγκεντρωμένους έξω από το νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Πλέον και ενώ οι δύσκολες μέρες φαίνεται να πέρασαν έχοντας όμως αφήσει τα σημάδια τους, με τη σύμφωνη γνώμη των γιατρών του Νίκου Ρωμανού, δεν θα μείνει στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, αλλά θα μεταφερθεί κανονικά στο κελί του.