Ολοκληρώθηκε η απολογία του γνωστού ποινικολόγου στην ανακρίτρια, ο οποίος απολογήθηκε για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης και τώρα αναμένεται η απόφαση ανακρίτριας και εισαγγελέα για την ποινική του μεταχείριση.  

Ο κατηγορούμενος συνελήφθη την Κυριακή (16/06) για τον ξυλοδαρμό της συζύγου του.

Στα δικαστήρια βρίσκονται και συγγενικά του πρόσωπα, ενώ στην ανακρίτρια κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης η πρώην σύζυγός του, η κόρη του και γνωστός δικηγόρος, ο οποίος είναι κουμπάρος του.

Ο γνωστός ποινικολόγος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν διατεθειμένος να ζητήσει συγνώμη και να ομολογήσει τις πράξεις που διέπραξε σε βάρος της συζύγου του, επίσης δικηγόρου. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα ισχυριζόταν ότι αφορμή αποτέλεσαν τα sms που αντάλλασσε η 37χρονη σύζυγός του.

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2222689qtkh)


Για κακούργημα απολογείται ο γνωστός ποινικολόγος

Ο δικηγόρος από χθες κρατείται στο Αστυνομικό Τμήμα Συντάγματος και βρίσκεται αντιμέτωπος με το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Σήμερα το πρωί πέρασε το κατώφλι της ανακρίτριας και έδωσε τις δικές του εξηγήσεις για όσα κατηγορείται. Αρχικά υποστήριζε ότι πρόκειται περί «οικιακού ατυχήματος», ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες τελικά άλλαξε την αρχική γραμμή του, αφού σύμφωνα με πληροφορίες, είχε σκοπό να ζητήσει συγνώμη και να ομολογήσει τις πράξεις του σε βάρος της συζύγου του.

Υπενθυμίζεται ότι από το ενημερωτικό σημείωμα της ΕΛ.ΑΣ. προκύπτει ότι «στις 03.30 ώρα της 16/6/24, προσήχθη στην υπηρεσία μας στο τμήμα της Ομονοίας, από εποχούμενη περιπολία, ο 52χρονος δικηγόρος ύστερα από ένορκη κατάθεση του ιατρού ο οποίος ανέφερε ότι η σύζυγός του, 37 ετών, έχει υποστεί ξυλοδαρμό από τον σύζυγό της. Ειδικότερα την 01.30 ο δικηγόρος μετέφερε τη σύζυγό του στο Νοσοκομείο “Ευρωκλινική Αθηνών” ύστερα από πτώση της στα σκαλοπάτια, όπως ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς».


H 37χρονη αρνήθηκε τον ξυλοδαρμό, δέχθηκε να εγκαταστήσει panic button

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στο διαβιβαστικό της Αστυνομίας, «ο γιατρός κατέθεσε πως η δικηγόρος έχει υποστεί πολλά τραύματα και σε ερώτησή του προς την 37χρονη αν τα τραύματα τα οποία έχει υποστεί προέρχονται από τον σύζυγό της, εκείνη απάντησε καταφατικά, αλλά στην κατάθεσή της ανέφερε ότι έπεσε από τα σκαλιά». Αξιοσημείωτο όμως είναι πως αν και η 37χρονη αρνήθηκε τον ξυλοδαρμό, δέχθηκε να εγκαταστήσει το «κουμπί πανικού» (panic button), το οποίο δίνεται σε περιπτώσεις γυναικών που πέφτουν θύματα ενδοοικογενειακής βίας.

Με βάση την κατάθεση του γιατρού, η σύζυγος του δικηγόρου «κλινικά φέρει εκχυμώσεις και οίδημα προσώπου -μέτωπο, ζυγωματικά, άμφω- εκχυμώσεις οφθαλμικών κογχών (racoon eyes), θλαστικό τραύμα δεξιού λοβού ωτός, οίδημα και αιμορραγία ρινός, εκδορές και οιδήματα άνω και κάτω χείλους», ενώ, όπως συμπλήρωσε, «φέρει αίματα στο τριχωτό κεφαλής όπως και τούφες μαλλιών στα ρούχα και στο σώμα της». Ο ίδιος επισημαίνει ότι, όταν τη ρώτησε αν αυτό της το έκανε ο άνθρωπος που την πήγε στο νοσοκομείο, εκείνη έγνεψε καταφατικά.

Ο γιατρός διαπιστώνοντας ότι τα τραύματα αυτά δεν ταιριάζουν με πτώση από σκάλα κατήγγειλε το περιστατικό και ο δικηγόρος συνελήφθη από αστυνομικούς, ενώ την ίδια στιγμή η σύζυγός του δήλωσε ότι δεν επιθυμεί την ποινική δίωξή του. Σημειώνεται ότι η ίδια είναι μεταξύ άλλων νομική σύμβουλος σε θέματα ενδοοικογενειακής βίας. 

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d223bv3wb7u1)

Στο μεταξύ, την εκκίνηση πειθαρχικής διαδικασίας σε βάρος του δικηγόρου ζήτησε σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, Δημήτρης Βερβεσός.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η καταγγελία από τον γιατρό έγινε στο πλαίσιο της ειδικής διάταξης του υπουργού Δικαιοσύνης, Γιώργου Φλωρίδη, που ψηφίστηκε τον περασμένο Φεβρουάριο και υποχρεώνει τους γιατρούς, δασκάλους και άλλους επαγγελματίες να ειδοποιούν τις Αρχές όταν κατά την εξέταση διαπιστώνουν ευρήματα που παραπέμπουν σε ενδοοικογενειακή βία, ανεξαρτήτως τι δηλώνει το θύμα. Ταυτόχρονα ο νόμος θωρακίζει τους επαγγελματίες που καταγγέλλουν τέτοια περιστατικά (εκτός αν αποδειχθεί πως ενήργησαν δολίως), με σχετικό ακαταδίωκτο σε εκδικητικές σε βάρος τους μηνύσεις, αλλά και αποφυγή της ταλαιπωρίας να καταθέσουν ως μάρτυρες στο ακροατήριο κατά την εκδίκαση της υπόθεσης.