Το κατώφλι των φυλακών πέρασε το πρωί της Πέμπτης ο Απόστολος Λύτρας. Φορώντας χειροπέδες, οδηγήθηκε στον αρμόδιο εισαγγελέα με περιπολικό λίγο πριν από τις 11:00 το πρωί και στη συνέχεια οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, όπου θα κρατηθεί προσωρινά για το επόμενο διάστημα, κατηγορούμενος για τον άγριο ξυλοδαρμό της 37χρονης συζύγου του, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου.

Με ποιους μοιράζεται το κελί, ο "τσακωμός" με συγκρατούμενο

Ο Απόστολος Λύτρας το επόμενο διάστημα θα κρατηθεί στις φυλακές Κορυδαλλού στην Στ’ Πτέρυγα, στο κελί 4, την αποκαλούμενη και VIP πτέρυγα του σωφρονιστικού καταστήματος.

Μοιράζεται το κελί με έναν επιχειρηματία από την Αράχωβα, που κατηγορείται για απάτες και έναν γνωστό επιχειρηματία αλυσίδας καταστημάτων, που είναι κατηγορούμενος για ναρκωτικά.

Σύμφωνα με το Live News, ο Απόστολος Λύτρας είναι καπνιστής και φέρεται να συγκρούστηκε με τον επιχειρηματία από την Αράχωβα.

Συγκεκριμένα, μαθεύτηκε ότι ο ποινικολόγος πήγε να ανάψει τσιγάρο και τότε ο επιχειρηματίας του είπε: «Έχω κάνει επέμβαση στους πνεύμονες, δεν καπνίζεις εδώ», κάτι που φέρεται να προκάλεσε την αντίδραση του Λύτρα, μέχρι που τελικά υποχώρησε.

Πόσο θα μείνει στη φυλακή 

Η προσωρινή κράτηση του δικηγόρου, σύμφωνα με το Mega, δεν μπορεί να ξεπεράσει τους 18 μήνες, που είναι το ανώτατο προβλεπόμενο όριο αλλά σε κάθε περίπτωση έχει δοθεί εντολή από τον Άρειο Πάγο για την κατά προτεραιότητα διενέργεια της ανάκρισης και παραπομπή της υπόθεσης στο ακροατήριο.

Ο Απόστολος Λύτρας έχει δικαίωμα να προσφύγει είτε στην ανακρίτρια ή στο δικαστικό συμβούλιο και να ζητήσει την αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Η εκτίμηση, πάντως, δικαστικών και νομικών κύκλων είναι ότι θα ξεκινήσει η δίκη μέσα στο φθινόπωρο, καθώς με τις νέες διατάξεις που φέρνει η κυβέρνηση προς ψήφιση, δεν θα υπάρχει το στάδιο του δικαστικού συμβουλίου.

Το πρώτο επισκεπτήριο

Οι πρώτοι άνθρωποι που έφτασαν στις φυλακές για να επισκεφθούν τον Απόστολο Λύτρα σύμφωνα πάντα με το Mega, ήταν η αδελφή του και ο δικηγόρος του.


Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d2509qay9r01)